Cercador

Ous estrellats amb patates palla i pebres

Ous estrellats amb patates palla i pebres 1

En Pere Joan, el col·lega de qui ja us vaig parlar la setmana passada, em duu adesiara productes del seu hort. L’altra setmana varen ser les magranes i aquesta no han estat hortalisses ni fruites, sinó ous.

Tots els que heu tengut el privilegi de menjar ous de gallines de camp coneixeu bé la diferència amb els que venen als supermercats. Quan els trenques ja tenen un aspecte diferent i pel que fa al gust, no cal ni parlar-ne. Tot i que no necessitaven més acompanyament que una llesca de pa per mullar-la dins el vermell, els servírem així com a entrant. El de la foto és de faraona, més petit que els de gallina i més gros que el de guàtlera.

Gràcies de bell nou, Pere Joan!

OUS ESTRELLATS AMB PATATES PALLA I PEBRES

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 ous frescs
  • 4 patates mitjanes
  • 2 pebres vermells
  • 2 pebres verds
  • sal
  • oli d’oliva

Preparació:

Rentau els pebres i tallau-los a daus petits. Pelau les patates, tallau-les a rodanxes ben fines amb la mandolina i llavors feis-ne tires primes. Posau-les en remull dins un recipient amb aigua perquè amollin el midó.

Posau tres cullerades d’oli dins una paella antiadherent. En ser calent, abocau-hi el pebre i salpebrau-lo. Tapau la paella i coeu-lo a poc foc fins que sigui tendre.

En una altra paella, amb oli abundant, fregiu les patates. Posau-les a degotar damunt paper absorbent.

Abans de fregir els ous, muntau els plats: una capa de pebre a baix i una de patata damunt.

Fregiu els ous i col·locau-ne un a cada plat, damunt la patata. Serviu-los tot d’una.

Ous estrellats amb patates palla i pebres 2