Cercador

Panna cotta

Pannacotta 2

Si soleu freqüentar els restaurants italians, deveu haver vist aquestes postres entre les propostes que hi sol haver a la carta. Les solen presentar amb confitura de fruites del bosc, o amb caramel. Nosaltres us oferim dues presentacions alternatives: una amb la confitura, i l’altra, amb fruita fresca, concretament amb pruna. També es poden combinar les dues.

Ja ho sabeu, si algun dia heu de preparar unes postres per a l’endemà i no teniu ganes de complicar-vos gaire la vida, aquest suggeriment us pot anar bé. La panna cotta la pot preparar fins i tot un al·lot, això sí, sempre amb supervisió d’un adult. Quan hi ha fogons pel mig totes les precaucions són poques…

PANNA COTTA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 8 persones:

  • 1 litre de nata líquida
  • 1 beina de vainilla
  • sucre al gust
  • 9 fulls de gelatina neutra

Preparació:

Xapau la beina de vainilla longitudinalment i passau la fulla del ganivet suaument per la part on heu tallat. Veureu que en surten unes miquetes negres. Són les llavors, la part que dóna més gust. Posau a bullir la nata amb la vainilla (beina i llavors). Deixau que bulli a poc foc durant tres minuts, remenant el fons de l’olla perquè no s’aferri. Apagau el foc. Posau-hi sucre fins que trobeu que està bé de dolç.

Al cap de 10 minuts, colau la nata fent-la passar per un pedaç blanc molt fi. Si no en teniu, podeu fer-ho amb un colador fi, però és difícil que retengui les llavoretes de vainilla, perquè són molt petites.

Amb unes tisores tallau els fulls de gelatina en trossos i posau-los en remull dins un recipipent amb aigua freda (l’aigua els ha de tapar). Deixau-los així durant deu minuts, fins que, en tocar-los, vegeu que s’ha reblanit la gelatina. Agafau els trossos de gelatina reblanida amb les mans, espremeu-los perquè amollin l’excés d’aigua i abocau-los dins la nata calenta. Remenau bé amb la batedora de barnilles per assegurar-vos que s’ha dissolt completament.

Abocau la preparació dins 8 motllets individuals (o dins un motlle gran). Deixau-la refredar fins que estigui a temperatura ambient i llavors guardau els recipients a la gelera perquè la nata es prengui. Hi han d’estar com a mínim 5 hores abans de consumir-los. De fet, és millor preparar la panna cotta d’un dia per l’altre.

Podeu servir-la amb fruites del bosc fresques, o amb melmelada de maduixa, de gerds, del que us agradi més, però preferentment de fruits vermells i àcids. Si voleu, podeu acompanyar-la també d’altres fruites o d’una crema anglesa.