Cercador

Pasta fresca

Pasta fresca 10

Us ho havíem promès i aquí ho teniu: tot el procés d’elaboració de la pasta fresca. Està explicat per fer amb maquineta, però també es pot fer a mà, encara que no us ho recoman. Ho vaig intentar una vegada i em fa durar l’esbraonada uns quants dies. S’ha d’aprimar tantes vegades la pasta que és molt cansat fer-ho manualment.

PASTA FRESCA

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 4 persones:

  • 4 ous mitjans a temperatura ambient
  • 400 g de farina fluixa (aproximadament)

Preparació:

Posau la farina en forma de volcà damunt la superfície de treball (millor si no és marbre, perquè és massa fred, però si no queda més remei…). Abocau els ous en el centre i remenau-los amb una forqueta fins que estiguin ben mesclats com per fer una truita. Anau mesclant quasi tota la farina amb els ous gradualment, del centre cap a les voreres del volcà, ajudant-vos de la forqueta. Quan la massa ja faci un bloc treballau-la amb les mans fins que sigui homogènia i no se us aferri a les mans (segons la mida dels ous, potser us faltarà afegir-hi una mica més de farina).

Elaboració pasta fresca 1

Netejau bé la superfície de treball de restes de farina i ou. Treballau ara la massa fins que sigui suau amb moviments com els que es fan per rentar la roba a mà. Embolicau-la amb paper film i deixau-la reposar durant ½ hora a la gelera.

Enfarinau la superfície de treball. Tornau a treballar un poc la pasta abans de començar a estirar-la.

Dividiu la massa en 8 trossos. Agafau una porció i guardau la resta embolicades amb film dins la gelera. Aplanau-la amb els dits i feis-la passar per la màquina, en la posició 1 per començar a aprimar-la. Enfarinau el rectangle resultant, doblegant-lo en tres de manera que els plecs quedin als extrems i tornau-la a passar per la màquina. Repetiu l’operació tres vegades més.

Seguiu el mateix procés amb les altres 7 porcions de pasta.

Ara, posau la màquina en la posició 2 i feis-hi passar tots els rectangles de pasta. Recordau que cada vegada heu d’enfarinar-los una mica. Després, posau-la en la posició 3 i continuau així fins que tots hagin passat per totes les posicions, de la 1 a la 5. Ara les plaques de pasta ja seran ben primes i podreu utilitzar-les per fer les tallarines.

Encaixau l’accessori de fer tallarines a la màquina i passau-hi un rectangle de pasta. Recolliu les tallarines a mesura que surten amb l’altra mà sense estirar-les. Penjau-les perquè no s’aferrin fins el moment de coure-les.Repetiu l’operació amb cada una de les plaques de pasta i ja la teniu llesta per coure i acompanyar-la amb la salsa que més us agradi.

Composició tallarines