Cercador

Crespells 2 (millors)

Crespells2-1

Hi ha moltes receptes de crespells, i ja en tenim una en el blog. La que publicàrem ja fa temps és especial per fer amb criatures, perquè la pasta és molt manejable, i també surten ben bons, no us penseu… Però a ca nostra en feim sovint i hem anat provant al llarg de l’any diferents proporcions d’ingredients. Com que aquesta és la que ens ha convençut més, hem volgut publicar-la perquè pugueu provar-la aquestes festes.

Queden molt, molt cruixents. Nosaltres els feim primets, ja ho veis. Hi ha gent a qui li agraden més gruixats i menys cuits. Tot es despatxa, com diu  ma mare.

CRESPELLS

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 200 g de saïm pomat
  • 250 g de sucre en pols
  • 2 vermells d’ou
  • 20 g d’oli d’oliva
  • 60 g de suc de taronja
  • 560 g de farina (i un poc més per enfarinar la superfície de treball)

Preparació:

Mesclau el saïm amb el sucre en pols. Afegiu-hi l’oli, el suc de taronja colat i els vermells d’ou. Incorporau-hi la farina per tandes. Treballau la pasta el mínim temps possible. Tapau-la i deixau-la reposar almenys 1 hora a temperatura ambient.

Folrau dues llaunes amb paper sulfuritzat.

Passat el temps de repòs, enfarinau generosament la superfície de treball i esteneu-hi la pasta amb l’aprimador. Tallau els crespells amb els motlles i col·locau-los damunt les llaunes, una mica separats uns dels altres.

Quan tengueu mitja llaunada a punt, enceneu el forn a 170º.

En ser calent el forn i tenir a punt la primera llaunada, enfornau-la i coeu-la durant aproximadament 20 m (és difícil precisar el temps, perquè cada forn és diferent; a més, el temps de cocció depèn també del gruix).

En ser cuita la primera llaunada, enfornau la segona. No els tragueu de la llauna fins que siguin ben freds. Llavors els podeu guardar dins pots hermètics i es conserven bé almenys 15 dies.

Crespells2-2