Cercador

Pastís “1 any de bojos”

Pastís primer aniversari 3

Ei, avui fa un any que ens vàrem embarcar en aquesta aventura del bloc. Com passa el temps, eh? Ja hi teniu més de dues-centes receptes. Objectiu acomplert! Han estat quatre receptes per setmana les que hem publicat durant aquest període. A vegades hem anat un poc accelerats, la veritat, però era la fita que ens havíem marcat per al primer any. Ara ens ho prendrem amb una mica més de calma. En publicarem dues cada setmana, si no hi ha res de nou.

Hem passat les vint-i-quatre mil visites. Què us sembla? Aquesta xifra sobrepassa amb escreix les nostres expectatives. Així que moltes gràcies a tots per consultar-nos i per fer-nos comentaris que poden ajudar els altres seguidors i que també ens ajuden a nosaltres a millorar de dia en dia.

I com que tocava celebrar-ho, hem preparat aquest pastís. És una versió un poc modificada del que en Pere i n’Aleix demanaven sempre pel seu aniversari.

PASTÍS “UN ANY DE BOJOS”

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 8 persones :

De la base:

 • 3 ous
 • 170 g de sucre
 • 85 g de farina (i un poc més per empolvorar el motlle)
 • 2 cullerades d’aigua
 • mantega per untar el motlle

Del farciment:

 • 650 g de nata líquida
 • 100 g de xocolata de cobertura
 • 80 g de sucre

De la cobertura:

 • 100 g de cobertura de xocolata
 • 100 g de nata líquida
 • 30 g de mantega
 • un poc de nata muntada per a les lletres

Preparació:

De la base:

Untau un motlle de 20 cm de diàmetre amb mantega i empolvorau-lo de farina.

Enceneu el forn a 170º.

Separau els blancs dels vermells. Bateu els blancs a punt de neu amb una batedora elèctrica de barnilles. Quan ja tenguin una certa consistència, afegiu-hi la meitat del sucre i continuau batent-los fins obtenir una merenga ben ferma.

Bateu els vermells amb la resta de sucre fins que dupliquin el volum inicial. Afegiu-hi ara les dues cullerades d’aigua i remenau el conjunt. Incorporau-hi la merenga i mesclau-la amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire, ajudant-vos d’una espàtula o d’una cullera de fusta. Abocau-hi ara la farina tamisada i remenau el conjunt amb suavitat fins que la mescla sigui homogènia. Abocau-la dins el motlle i allisau la superfície amb l’espàtula.

En ser calent el forn, enfornau la base i coeu-la durant uns 25 minuts, o fins que sigui daurada. Assegurau-vos que és cuita punxant el centre amb un escuradents. N’ha de sortir eixut.

Treis el motlle del forn i deixau-lo refredar una estona. Desemmotllau la base i deixau-la refredar completament. Quan sigui freda, guardau-la a la gelera fins l’endemà, per quan munteu el pastís.

Del farciment (l’endemà):

Escalfau 350 g de la nata amb la xocolata de cobertura trossejada fins que s’hagi fos del tot. Deixau refredar la preparació a temperatura ambient i llavors guardau-la a la part alta de la gelera fins l’endemà.

L’endemà, muntau els altres 300 g de nata. Quan ja estigui quasi muntada, afegiu-hi 50 g de sucre i continuau batent-la fins que quedi ben ferma. Guardau-la a la gelera.

Muntau ara la nata amb xocolata que havíeu reservat. Quan estigui quasi muntada, afegiu-hi 30 g de sucre i continuau batent-la fins que sigui ben ferma. Guardau-la a la gelera.

De la cobertura (l’endemà):

Trossejau la xocolata i posau-la dins un bol amb la mantega trossejada i la nata. Escalfau la mescla amb el microones o al bany Maria fins que la xocolata s’hagi fos. Remenau bé el conjunt per assegurar-vos que no hi queden trossos de xocolata sense fondre. Reservau la mescla a temperatura ambient.

Muntatge del pastís:

L’endemà, treis la base de la gelera i, amb molt de compte, dividiu-la en tres discos de la mateixa mida (nosaltres hem cuit la base en tres vegades, emprant sempre el mateix motlle, perquè ens quedàs millor, en comptes de fer-ne una i dividir-la llavors en tres. Podeu fer-ho així, però demana més temps).

Posau un disc de la base en una safata. Distribuïu-hi la nata muntada amb la xocolata.

Col·locau-hi damunt un altre disc de la base, premeu un poc amb els dits perquè s’aferri i distribuïu damunt aquest disc la nata muntada (reservau-ne un poc per escriure les lletres sobre la cobertura un cop muntat el pastís).

Col·locau el tercer disc de base damunt la nata amb xocolata i premeu un poc amb els dits.

Comprovau si la xocolata que heu preparat per a la cobertura té la textura indicada per a estendre-la amb facilitat damunt el pastís. Ha d’haver-se espessit i tenir una consistència que permeti distribuir-la amb una espàtula sense que faci molts de degotissos. Si veis que encara és massa líquida, posau-la una estona a la gelera (però remenau-la de tant en tant, perquè si no, es solidificarà la xocolata que toca les voreres del recipient i quedarà líquida la de la part central). Quan la xocolata de la cobertura estigui a punt, distribuïu-la per la superfície i els laterals del pastís amb una espàtula.

Posau la nata que havíeu reservat dins una màniga petita i escriviu damunt el pastís el que us véngui de gust.

Guardau-lo a la gelera fins que l’hagueu de treure a taula.

Pastís primer aniversari 2