Cercador

Pastís de dàtils amb bacó

Pastís de dàtils amb bacó 2

Aquesta és una opció d’entrant que no es caracteritza precisament per la seva lleugeressa, perquè és contundent. Val més no comptar-ne les calories. Però és deliciós i, com va dir aquell, el millor d’una temptació és caure-hi (a vegades). La capa cruixent de pasta de fulls, fràgil i trencadissa, i la combinació agredolça del farciment fan un contrast interessant.

Sembla molt elaborat, però si feis servir pasta de fulls congelada, només es tracta de folrar el motlle i distribuir les capes dels diferents ingredients: pernil dolç, formatge, bacó i dàtils sense pinyol. Si voleu simplificar-lo podeu fer només una capa de cada ingredient. Nosaltres n’hi hem fet dues.

PASTÍS DE DÀTILS AMB BACÓ

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 10 persones:

  • 2 planxes de pasta de fulls estirada
  • 8 tallades de pernil dolç tallat primet
  • 8 tallades de formatge Havarti
  • 12 tallades de bacó primes
  • 300 g de dàtils sense pinyol
  • 1 vermell d’ou
  • 1 cullerada de llet
  • mantega per untar el motlle

Preparació:

Untau la base i les parets d’un motlle desmuntable d’uns 22 cm de diàmetre amb mantega. Folrau la base i les parets amb una de les làmines de pasta de fulls, de manera que sobresurti per les voreres. Guardau els retalls de pasta per a la decoració del pastís.

Distribuïu la meitat del pernil damunt la base de pasta. Llavors, la meitat del formatge; la meitat del bacó i la meitat dels dàtils (oberts i amb la part del pinyol cap a baix). Repetiu les capes seguint el mateix ordre.

Enceneu el forn a 220º.

Retallau la segona planxa de pasta perquè s’ajusti a la mida del motlle i col·locau-la damunt. Premeu les voreres amb els dits banyats amb un poc d’aigua perquè quedi lligada la tapadora.

Si us ha sobrat pasta, retallau figures o tires per decorar el pastís i col·locau-les a la superfície.

Mesclau el vermell d’ou amb la llet dins una tasseta i reservau-lo.

En ser calent el forn, enfornau el pastís i coeu-lo durant 30 minuts (si veis que la superfície pren massa color, tapau-lo amb un full de paper d’alumini). Treis-lo del forn, pintau la superfície amb el vermell d’ou batut i tornau-lo a enfornar. Necessitarà entre 15 i 20 minuts més per ser cuit.

Treis-lo del forn i deixau-lo refredar.

Pastís de dàtils amb bacó 1