Cercador

Pastís de formatge tendre amb figues

Pastís-de-formatge-tendre-amb-figues4

La combinació de les figues amb el formatge ens sembla extraordinària. Fa poc publicàvem una proposta d’aperitiu que també casava aquests dos elements. En aquell cas proposàvem el formatge maonès vell; en aquest, el formatge tendre sense sal.

Hem volgut fer un pastís de preparació senzilla, que no ha de passar pel forn ni per cap tipus de cocció. Només es tracta de triturar, batre, mesclar i muntar. Això sí, un cop llest cal deixar-lo reposar dins la gelera almenys cinc o sis hores abans de treure’l a taula, i encara millor si l’hi deixau tota la nit.

La recepta que us oferim és per a un motlle desmuntable de 24/26 cm de diàmetre. El pastís de la fotografia, però, és de format individual. Per què? Us ho explicam: ens va tocar fer el dolç per al dinar familiar del cap de setmana. Vàrem fer el pastís tal com explicam aquí, amb les proporcions que hi indicam (solem ser entre 11 i 14 persones). Però paral·lelament vàrem preparar aquest que veis aquí per a la foto de l’endemà.

PASTÍS DE FORMATGE TENDRE AMB FIGUES (SENSE FORN)

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 10/12 persones:

De la base:

  • 150 g de galetes Maria Quely
  • 70 g de mantega fosa

Del farciment:

  • 600 g de formatge tendre sense sal
  • 250 g de nata per muntar
  • 150 g de llet
  • 120 g de sucre
  • 6 fulls de gelatina
  • figues fresques

Preparació:

Triturau les galetes i mesclau-les amb la mantega fosa fins aconseguir una barreja arenosa. Folrau la base d’un motlle desmuntable de 24/26 cm de diàmetre amb aquesta preparació. Premeu bé amb els dits per distribuir-la de manera uniforme. Posau el motlle dins la gelera.

Tallau els fulls de gelatina amb unes tisores i posau-los en remull en aigua freda durant 8 minuts.

Escalfau la llet (no ha de bullir, però que sigui ben calenta). Dissoleu-hi la gelatina (prèviament espremuda amb les mans). Deixau refredar la llet fins que sigui tèbia i colau-la. Mesclau-la amb el formatge i afegiu-hi el sucre. Triturau la mescla fins que sigui ben fina.

Muntau la nata i incorporau-la a la preparació anterior amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire. Abocau la mescla dins el motlle i allisau la superfície. Guardau el pastís dins la gelera fins l’endemà.

L’endemà, tallau figues a rodanxes no gaire primes i distribuïu-les damunt el pastís. Serviu-lo talment o amb un poc de gelea de figues per damunt.

Pastís-de-formatge-tendre-amb-figues2