Cercador

Pastís de galetes de na Marilena

Pastís de galletes i xocolata 1

Aquesta és una aportació d’una seguidora del bloc: na Marilena. Ens conta que a ca seva fan aquest pastís quan celebren un aniversari. Que ja el feia la seva padrina (però amb xocolata ratllada), i que ella ha fet alguns canvis a la recepta per adaptar-lo al seu gust. És tracta d’anar fent capes: galetes, crema de xocolata (feta amb margarina i Cola Cao), melmelada, galetes, i així successivament fins acabar les galetes o tenir el motlle ple.

Ens suggereix també, com a alternativa a la melmelada, crema. I potser seria una bona idea, per compensar la dolçor extrema de la crema de Cola Cao.

Ja fa temps que na Marilena ens va fer arribar la recepta. Nosaltres l’hem provat de fer i aquest és el resultat: un pastís molt dolç i per als amants de la xocolata, no precisament lleuger, però que encantarà a les criatures. A més, fixau-vos com queda d’elegant el tall.

PASTÍS DE GALETES DE NA MARILENA (SENSE FORN)

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8 persones:

  • ½ quilo de galetes Maria
  • ½ litre de llet
  • 250 g de margarina
  • 200 g de Cola Cao
  • 1 pot de melmelada d’albercoc
  • coco ratllat per decorar (opcional)
  • cireres confitades per decorar (opcional)
  • mantega per untar el motlle

Preparació:

Preparau un motlle de la mida que us agradi, adaptat a la forma de les galetes (si són rectangulars, com en el nostre cas, va bé un de plum cake; si són rodones, millor un motlle rodó).

Mesclau la margarina amb el Cola Cao amb un robot (també es pot fer amb una cullera, però costa una mica més al principi). Reservau-ne ¼ part per decorar el pastís l’endemà.

Untau el motlle que fareu servir amb mantega.

Preparau un recipient amb la llet. Remullau-hi les galetes que necessitareu per cobrir el fons del motlle (és important calcular bé el temps perquè quedin amarades, però no excessivament, perquè es desfarien abans de col·locar-les dins el motlle). Col·locau-les de manera que omplin tot el fons. Distribuïu-hi una capa fina de melmelada. Damunt, tornau-hi a posar una capa de galetes remullades en llet. Damunt, una capa de crema de xocolata. Alternau així les capes fins que se us acabin les galetes.

Posau el pastís dins la gelera fins l’endemà.

L’endemà, desemmotllau el pastís. Distribuïu la crema de Cola Cao que havíeu reservat per la superfície i els laterals del pastís ajudant-vos d’una espàtula.

Nota:

Nosaltres l’hem decorat amb un poc de coco ratllat i unes cireres confitades. És una petita variació de la recepta per millorar-ne l’estètica.

Pastís de galletes i xocolata 2