Cercador

Pastís de maduixes amb nata

Pastís de maduixes 3

No em direu que no fa mengera!!!! És un dels meus preferits, aquest. El sabor de la nata combinat amb l’àcid de les maduixes m’encanta.
I ara que comença a haver-n’hi de molt bones al mercat és un bon moment per fer aquest pastís. A més, queda molt vistós per a una festa, un aniversari o un sopar d’amics. És una mica laboriós, no ens enganyem, i millor preparar-lo d’un dia per l’altre.

Una cosa volia aclarir: hi ha gent que em comenta que té dificultats per muntar la nata. Si teniu una batedora elèctrica de barnilles ja teniu molt guanyat. Posau les barnilles dins el recipient on heu de muntar la nata i guardau-lo a la part de dalt de la gelera durant una bona estona, a fi que estiguin tots els ormejos ben freds a l’hora de muntar la nata. I si, just abans de muntar-la, hi afegiu un pessic de sal o dues gotetes de suc de llimona, encara us anirà millor. I si el recipient on la muntau és metàl·lic, perfecte.

PASTÍS DE MADUIXES AMB NATA

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 12 persones:

De la base:

  • 3 ous
  • el pes dels ous de sucre
  • la meitat del pes dels ous de farina (i un poc més per empolvorar el motlle)
  • 1/2 tassó de suc de taronja
  • mantega per untar el motlle

De la nata:

  • 750 g de nata per muntar
  • 100 g de sucre
  • 3 fulls de gelatina neutra
  • 1/2 tassó de llet

Altres:

  • 600 g de maduixes (300 per farcir el pastís i 300 per decorar-lo)

Preparació:

Primer de tot preparau la base del pastís. Untau un motlle rodó (millor desmuntable) d’entre 20 i 25 cm de diàmetre amb mantega. Empolvorau-lo amb farina. Guardau-lo a la gelera.

Pesau els ous amb la closca i calculau les quantitats de farina i de sucre que necessitareu.

Enceneu el forn a 170º.

Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs. En tenir ja una certa consistència afegiu-hi la meitat del sucre en dues vegades i continuau pujant-los fins que siguin ben ferms. Pujau ara els vermells amb la resta del sucre fins que blanquegin i llavors incorporau-hi el suc de taronja . Ara afegiu la farina a la preparació anterior a través d’un colador fi i mesclau-ho tot. Incorporau-hi els blancs pujats i mesclau-ho tot amb una cullera o espàtula de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Abocau la preparació dins el motlle i allisau la superfície amb una espàtula. Enfornau-lo i coeu la base del pastís durant uns 30-35 minuts (punxau-la per comprovar que és ben cuita). En ser cuita deixau-la refredar completament a temperatura ambient. Desemmotllau el pastís.

Netejau i eixugau el motlle, perquè el tornareu a fer servir més tard. Netejau i eixugau les barnilles de la batedora i posau-les dins el recipient on muntareu la nata (ha de ser prou gran; pensau que la nata en muntar-la augmenta molt de volum). Guardau el recipient a la part de dalt de la gelera. Així, la nata i els ormejos estaran a la mateixa temperatura i això us facilitarà la tasca de muntar-la.

Mentrestant, rentau la meitat de les maduixes, eliminau-ne els capolls i deixau-les degotar dins un colador. En haver degotat una estona, tallau-les en trossos regulars.

Tallau els fulls de gelatina a trossets amb unes tisores i posau-los en remull dins un recipient amb aigua freda. Al cap de 5-10 minuts escalfau la llet, espremeu bé amb les mans la gelatina i dissoleu-la en la llet calenta. Remenau bé per assegurar-vos que s’ha dissolt completament. Deixau refredar aquesta preparació.

Agafau el recipient que guardàveu a la gelera i abocau-hi la nata. Posau-hi dues gotetes de suc de llimona o un pessic de sal. Començau a muntar la nata. En tenir una certa consistència afegiu-hi el sucre per tandes. Quan estigui ben ferma, afegiu-hi la llet amb la gelatina dissolta a través d’un colador fi. Remenau bé perquè es distribueixi uniformement, ajudant-vos d’una espàtula o d’una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix. Ara, posau 1/3 part de la nata (que emprareu per decorar la superfície del pastís) dins un recipient més petit i guardau-lo a la gelera.

Dividiu la base del pastís en dos discos de la mateixa mida. Folrau la base del motlle que heu fet servir per coure la base amb paper sulfuritzat. Col·locau-hi un dels discos. Ara, distribuïu-hi la meitat de la nata del recipient gros. Allisau-la amb una espàtula i col·locau-hi els trossets de maduixa ben repartits. Abocau-hi damunt l’altra meitat de la nata i allisau la superfície. Col·locau l’altre disc damunt i premeu un poc amb els dits a fi que no quedin espais buits. Guardau el motlle a la gelera durant 5 hores (o tota la nit).

Passat el temps de repòs, la nata ja haurà pres consistència. És el moment de desemmotllar el pastís dins el recipient on el vulgueu servir. Despreneu-ne el paper sulfuritzat i, ajudant-vos d’una màniga pastissera, decorau la superfície amb la nata del recipient petit i les maduixes que havíeu reservat per a la decoració.

Pastís de maduixes 2