Cercador

Pastís de mandarina

Pastís de mandarina

Encara havíem d’aprofitar les mandarines del nostre taronger abans no es rompi alguna branca (amb el pes que suporten no seria d’estranyar). I també un tros de pasta de fulls que rondava per la gelera i que no bastava per fer un pastís gran. De la idea d’aprofitar aquests dos ingredients va sortir això que veis a la fotografia.

Avisam que la feina de pelar els grells de mandarina és per prendre-s’ho amb la paciència de Job. Però el resultat, ja ho veis, és ben vistós. Un pastís no gaire dolç per als amants dels cítrics, amb una base molt cruixent i un poc de gelatina per damunt.

PASTÍS DE MANDARINA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 6 persones:

  • 1 placa de pasta de fulls
  • mandarines (la quantitat depèn de la mida)
  • 50 g de sucre
  • ½ sobre de gelatina neutra en pols Royal
  • 200 g d’aigua
  • mantega per untar el motlle

Preparació:

Pelau les mandarines grell per grell i treis-ne tots els pinyols.

Escalfau l’aigua amb el sucre. Quan estigui a punt de bullir, abocau-hi la gelatina en pols i remenau enèrgicament fins que s’hagi dissolt. Passau-la per un colador fi per assegurar-vos que no quedin grumolls. Deixau-la refredar una estona.

Untau un motlle no gaire gran amb mantega. Esteneu-hi la pasta de fulls de manera que hi quedi una capa uniforme.

Col·locau els grells de mandarina damunt la pasta, de manera que no quedin espais buits.

Enceneu el forn a 220º. En ser calent, enfornau el pastís i coeu-lo durant 20-25 minuts, o fins que la pasta sigui daurada. Treis-lo del forn.

Quan la gelatina ja sigui freda, ajudant-vos d’un pinzell de cuina, distribuïu-la damunt els grells de mandarina. Deixau refredar el pastís a temperatura ambient.