Cercador

Pastís de mascarpone amb gelea de taronja


Aquest plat el vaig preparar per al sopar de Cap d’Any. El trob molt fi i a més queda ben vistós. Hi vaig posar gelea de taronja perquè trob que hi combina bé, però igualment hi combinaria la melmelada de maduixes o de fruits del bosc. Això va a gusts…

PASTÍS DE MASCARPONE AMB GELEA DE TARONJA

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 12 persones:

De la base:

 • 4 ous
 • el pes dels ous de sucre
 • la meitat del pes dels ous de farina
 • 1 tassó de suc de taronja
 • mantega per untar el motlle

De la crema:

 • 500 g de formatge mascarpone
 • 300 g de nata per muntar
 • sucre al gust
 • 6 fulls de gelatina neutra
 • 1 tassó de llet

Altres:

 • gelea de taronja

Preparació:

Primer de tot folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat i untau el paper amb mantega. Pesau els ous amb la closca i calculau les quantitats de farina i de sucre que necessitareu.

Enceneu el forn a 170º.

Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs. En tenir ja una certa consistència afegiu-hi una tercera part del sucre en dues vegades i continuau pujant-los fins que siguin ben ferms. Pujau ara els vermells amb la resta del sucre fins que blanquegin i llavors incorporau-hi el suc de taronja . Ara afegiu la farina a la preparació anterior a través d’un colador fi i mesclau-ho tot bé. Incorporau-hi els blancs pujats i remenau-ho amb una cullera o espàtula de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire. Abocau la preparació damunt la llauna i distribuïu-la bé amb una espàtula. Enfornau la llauna i coeu la base del pastís durant uns 15-20 minuts (punxau-la per comprovar que és ben cuita). En ser cuita deixau-la refredar 5 minuts i desemmotllau-la damunt un full de paper sulfuritzat o damunt un pedaç. Reservau-la.

Per preparar la crema de mascarpone muntau primer la nata i guardau-la a la gelera. Tallau els fulls de gelatina a trossets amb unes tisores i posau-los en remull dins un recipient amb aigua freda. Al cap de 5-10 minuts escalfau la llet, espremeu bé amb les mans la gelatina per eliminar-ne l’aigua i dissoleu-la en la llet calenta. Remenau bé per assegurar-vos que s’ha dissolt completament. Deixau refredar aquesta preparació.

Mesclau el formatge amb el sucre (la quantitat va a gust de cadascú). Afegiu-hi la llet amb la gelatina (assegurau-vos que ha refredat i feis-ho a través d’un colador fi) i remenau-ho bé. Incorporau-hi la nata muntada i mesclau-ho tot ajudant-vos d’una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix. Quan la mescla sigui homogènia, guardau-la a la gelera durant 1/2 hora.

Dividiu la base del pastís en dues parts exactament iguals. Col·locau una de les parts dins una safata adaptada a la seva mida. Abocau-hi la crema de mascarpone (abans de fer-ho verificau que ha solidificat a bastament dins la gelera, perquè ha de tenir la consistència necessària per muntar el pastís). Distribuïu-la uniformement. Cobriu la crema amb l’altra meitat de la base. Decorau la superfície amb gelea de taronja.

Deixau reposar el pastís almenys durant 5 hores a la gelera abans de servir-lo. Podeu treure’l a taula talment o tallar-ne porcions individuals, amb un ganivet o un “tallapastes” rodó com vaig fer jo en aquesta ocasió.