Cercador

Pastís “Dos anys de bojos”

Pastís 2 anys de bojos 1
Com passa el temps, amics! L’any passat per aquestes dates us comentàvem que havíem arribat a les 24.000 visites totals. Idò ara, un any després, sobrepassam cada mes les 8.000 visites úniques i les 55.000 pàgines vistes. Què us sembla? Nosaltres estam més il·lusionats que mai i us volem agrair els vostres comentaris, que donen molta vida al blog i que ens encoratgen -no sabeu fins a quin punt- a continuar amb aquest projecte.

Us anunciàvem fa poc que teníem algunes novetats per celebrar aquest segon aniversari. Una ha estat la publicació del llibre Les millors receptes de la cuina popular de Mallorca, del qual som coautora i que ha il·lustrat en Pere. L’altra és el nou cercador del blog, que hem d’agrair al nostre amic i col·laborador Tomeu Canyelles. Hi ha dedicat temps, esforç i il·lusió a voler i confiam, perquè aquest és l’objectiu, que us sigui útil i pràctic.

I la proposta culinària que us presentam avui és aquest pastís de xocolata i mascarpone per a principiants, sense forn, que es fa d’un dia per l’altre. Aquí teniu la recepta.

PASTÍS “DOS ANYS DE BOJOS”

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 10-12 persones:

De la base:

  • 150 g de galetes Digestive de McVitie’s
  • 75 g de xocolata Nestlé Postres
  • 40 g de mantega fosa

Del farciment:

  • 200 g de xocolata Nestlé Postres
  • 250 g de formatge mascarpone
  • 250 g de formatge Quark
  • 200 g de nata per muntar
  • 100 g de sucre
  • 5 fulls de gelatina
  • 70 g més de nata per dissoldre la gelatina

Preparació:

Untau de mantega el fons i les parets d’un motlle desmuntable de 24 cm de diàmetre o folrau-lo amb paper sulfuritzat.

Preparau primer la base: foneu la xocolata trossejada amb la mantega dins el microones (o al bany Maria). No ha de bullir, és millor anar comprovant la textura cada pocs segons i remenar, perquè només es tracta de què es fongui. No s’ha d’escalfar gaire.

Triturau les galetes i mesclau-les amb la preparació anterior. Esteneu aquesta pasta damunt la base del motlle prement amb els dits o amb una cullera. Posau el motlle dins la gelera.

Mesclau dins un bol els dos formatges amb el sucre amb la batedora manual de barnilles fins que la barreja sigui homogènia.

Tallau la gelatina a trossos amb unes tisores i posau-la en remull dins un recipient amb aigua freda durant 5 minuts.

Escalfau els 70 g de nata. Ha de ser ben calenta, però no ha de bullir. Espremeu la gelatina amb les mans per eliminar-ne l’aigua i abocau-la dins el recipient de la nata. Remenau bé perquè es dissolgui. Deixau refredar un poc la mescla.

Muntau la nata i incorporau-la a la mescla de formatges amb moviments suaus de dalt a baix, ajudant-vos d’una espàtula o d’una cullera de fusta. Abocau-hi ara la gelatina dissolta en la resta de nata a través d’un colador fi (per evitar possibles grums).

Foneu els 200 g de xocolata i incorporau-la al farciment. Remenau-ho fins que la mescla sigui homogènia i distribuïu aquesta crema damunt la base del pastís. Guardau-lo a la gelera fins l’endemà.

Nota:

Es pot congelar i queda perfecte. Si us agraden les postres molt dolces, afegiu-hi 40 o 50 g més de sucre.

Pastís 2 anys de bojos 2