Cercador

Pastís fred de carn

Pastís de carn 1

Aquesta recepta, amb algunes variacions, és del llibre El libro de las técnicas de cocina (El País. Aguilar). El vaig fer dissabte passat perquè teníem un dinar familiar de 15 persones. Cada una de les germanes havia d’aportar dos plats i a mi se’m va acudir aquest pastís, perquè es deixa fet el dia anterior, ret molt (en surten una quinzena de racions) i agrada fins i tot als al·lots. A més, es conserva bé durant uns quants dies a la gelera si en queda. Us l’aconsell per a un bufet fred, o per a un sopar informal. A mi, particularment, m’agrada menjar-me’n un tall damunt una bona llesca de pa amb oli.

PASTÍS FRED DE CARN:

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 15 persones:

  • 500 g de carn capolada mesclada de porc i vedella
  • 700 g de pitreres de pollastre laminades
  • 400 g de bacó en trinxes primes
  • ½ manat de julivert
  • unes branquetes de farigola
  • 1 copa de brandi
  • sal
  • pebre bo
  • 3 ous

Preparació:

Netejau el julivert i la farigola i tallucau-los.

Salpebrau la pitrera de pollastre i reservau-la. Salpebrau la carn picada; afegiu-hi el julivert, la farigola, el brandi i els ous. Mesclau bé el conjunt amb les mans.

Folrau un motlle de plum cake antiadherent amb les trinxes de bacó (un poc muntades una damunt l’altra, de manera que no quedin espais buits. Han de sobresortir dos dits de les voreres del motlle, perquè en ser ple haureu de cobrir la carn amb els extrems de les tires de bacó a fi que quedi completament tapat).

Enceneu el forn a 180º.

Col·locau la meitat de les làmines de pitrera al fons del motlle, ben distribuïdes. Damunt, la carn picada ja trempada, pressionant amb els dits. Ara, la resta de pitrera. Cobriu-la amb les trinxes de bacó. Tapau el motlle amb paper d’alumini.

En ser calent el forn, enfornau el pastís i coeu-lo a aquesta temperatura i tapat durant 1 hora.

Passat aquest temps, comprovau que és cuit punxant el centre amb un escuradents.

En ser cuit, treis-lo del forn i, amb molt de compte, eliminau el greix que ha amollat el bacó durant la cocció. Posau un pes damunt el pastís i deixau-lo refredar completament a temperatura ambient. Quan sigui fred, guardau-lo a la gelera fins l’endemà.

L’endemà, desemmotllau-lo dins una safata que pugui anar al forn. Enceneu el gratinador i gratinau el pastís uns minuts, fins que el bacó es dauri.

Treis-lo del forn i ja és a punt per consumir.

Pastís de carn 2nser