Cercador

Pastís fullat de poma amb compota

Pastís-fullat-de-compota-de-poma-1

El pastís de poma amb pasta de fulls és el preferit del meu fill Aleix, que no és gaire llépol, per això el faig sovint.  Normalment el faig amb poma crua tallada a grells i confitura d’albercoc diluïda per damunt abans de servir-lo. Aquesta vegada, però, vaig voler millorar-lo. Havien de venir a sopar uns amics i, ignorant el consell de ma mare (no facis mai experiments el dia que tenguis convidats!), hi vaig introduir algunes variacions. I la cosa va anar bé perquè el pastís guanya molt en sabor i textura.

Dedicat a na Pilar, en Joan, n’Angelina i en Paco, els primers amics que l’han tastat (els va tocar fer de conillets d’Índies).

PASTÍS FULLAT DE POMA AMB COMPOTA

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 disc de pasta de fulls de 24-26 cm de diàmetre (pot ser congelada)
  • 4 pomes golden (grossetes)
  • 180 g d’aigua
  • 100 g de sucre (i un poc més per empolvorar la poma)
  • ½ beina de vainilla tallada longitudinalment
  • 1 branqueta de canyella
  • 30 g de mantega fosa
  • mantega per untar el motlle

Preparació:

Primer de tot, preparau la compota: posau dins un perol els 100 g de sucre, l’aigua, la canyella i la vainilla. Feis bullir aquest almívar durant 10 minuts a foc mitjà. Mentrestant, pelau 2 pomes i tallau-les a daus petits.

Introduïu la poma trossejada dins l’almívar i feis-la coure durant uns 15 minuts, fins que sigui tendra. Colau la poma i deixau-la refredar completament dins un colador. Reservau l’almívar.

Enceneu el forn a 220º.

Untau un motlle rodó desmuntable de 24-26 cm de diàmetre amb mantega. Col·locau-hi la pasta de fulls (ha de ser ben freda, però no congelada). Punxau-la amb una forqueta perquè no s’estufi en coure. Ara, distribuïu la compota de poma per damunt la pasta.

Pelau les altres dues pomes i tallau-les a grells ben primets. Col·locau-los damunt la compota. Pintau els grells de poma amb la mantega fosa i empolvorau-los amb sucre.

Enfornau el pastís i coeu-lo fins que la pasta del fons i la poma de la superfície siguin rosses.

Mentre, posau al foc l’almívar i feis-lo reduir a la meitat.

Treis el pastís del forn i deixau-lo refredar completament damunt una reixeta.

Just abans de servir el pastís, pintau-lo amb l’almívar que heu fet reduir. Això en millorarà l’aspecte i el sabor.

Pastís-fullat-de-compota-de-poma-3