Cercador

Pastís”Bojos”

Pastís 10.000 2

A mitjan mes de març de 2011 vàrem iniciar aquesta aventura. Fa vuit mesos d’això. D’aleshores ençà hem penjat quatre receptes cada setmana, de manera que ja n’hi ha més de 150.

I avui hem arribat a les 10.000 visites! Trobam que és una fita digna de celebrar. I hi hem arribat gràcies a vosaltres, que ens seguiu habitualment o que ens consultau de tant en tant. La veritat és que el nombre de visites ha superat les nostres expectatives. Gràcies a totes i a tots. I especialment als que us entreteniu a fer comentaris per aportar-nos noves idees o per explicar-nos com us ha anat la preparació de la recepta.

I com que el pastís havia de ser un poc especial, l’hem fet amb els colors que ens identifiquen i farcit de confitura de la fruita a la qual s’associa el nom de la web: la magrana. No podia ser d’altra manera.

PASTÍS “BOJOS”

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 8 persones:

De la base:

 • 5 ous
 • 125 g de farina (i un poc més per empolvorar el motlle)
 • 40 g de farina de blat de moro (Maizena)
 • 140 g de sucre en pols
 • 5 g de llevat artificial (Canario o Royal)
 • un pessic de sal
 • mantega per untar el motlle

Del farciment i la decoració:

 • 1 pot de confitura de magrana
 • 300 g de fondant blanc
 • 50 g de fondant vermell
 • unes gotes de colorant vermell
 • 100 g de mantega pomada
 • unes fulles de menta fresca

Preparació:

Enceneu el forn a 170º.

Untau un motlle de 22 cm amb mantega i empolvorau-lo amb farina.

Per preparar la base del pastís separau els blancs dels vermells. Muntau els blancs amb la sal fins que siguin ben ferms.

Mesclau els vermells amb el sucre i bateu-los fins que blanquegin. Incorporau-hi la mescla de farines i el llevat a través d’un colador fi. Finalment, els blancs pujats, amb moviments suaus de dalt a baix que permetin l’entrada d’aire.

Abocau la preparació dins el motlle. Pegau-li un copet per igualar la superfície i enfornau-lo.

Serà cuit en 35-40 minuts. En tot cas, punxau el centre amb un escuradents, que n’ha de sortir eixut, però no obriu el forn abans dels primers 25 minuts per comprovar-ho, perquè no s’estufaria.

En ser cuit, treis-lo del forn i deixau-lo refredar deu minuts abans de desemmotllar-lo. Desemmotllau-lo dins la safata on el voleu servir i deixau-lo refredar completament abans de farcir-lo.

Quan sigui fred, tallau tres discos d’aproximadament el mateix gruix. Distribuïu la meitat de la confitura damunt el primer disc. Cobriu-lo amb el segon disc i repetiu l’operació. Tapau-lo amb el tercer disc.

Treballau el fondant amb les mans per fer-lo més manejable. Formau una bolla i aplanau-la amb l’aprimador procurant que es mantengui la forma rodona, perquè amb aquesta làmina heu de folrar el pastís. Quan vegeu que la capa és prou fina i suficient per cobrir totalment el pastís, col·locau-la amb molta cura damunt. Ajustau-la al pastís i tallau les parts sobreres amb unes tisores o amb un ganivet ben esmolat (que no sigui de serra).

Mesclau una mica de colorant vermell amb la mantega i remenau bé fins que el color us agradi i la mescla sigui homogènia. Posau-la dins una màniga petita de pastisseria i guardau-la a la gelera fins que tengui la consistència adequada per escriure les lletres damunt el pastís (feis una prova abans d’intentar escriure damunt el pastís per no esguerrar-lo). Quan la textura sigui la correcta, feis les lletres (o les decoracions que vulgueu).

Formau roses amb les restes del fondant blanc i amb el fondant vermell i col·locau-les damunt el pastís amb les fulles de menta.

Pastís 10.000 3