Cercador

Pastissets de crema amb maduixes

Pastissets de crema amb maduixes 2

Us agraden les maduixes? Ara és el moment de menjar-ne de tota manera. Fa temps que teníem pensat fer unes cassoletes de fruites variades. Finalment hem optat per posar-hi només maduixes. Però podeu fer-ne de diferents fruites: pinya, melicotó en almívar, albercocs, kiwis…

Sabeu que en aquest tipus de pastissos, normalment, la massa s’estova molt si no es mengen poc després de preparar-los. Però amb la recepta que us proposam, encara que les guardeu d’un dia per l’altre ( i pensau que van farcits de crema) no es reblaneixen. Us ho podem garantir. La cosa té truc… A veure si l’endevinau…

PASTISSETS DE CREMA AMB MADUIXES

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 10 pastissets de 10 cm de diàmetre:

De les cassoletes:

 • 180 g de mantega pomada
 • 90 g de sucre en pols
 • 55 g d’ametles crues picades molt fines
 • 1 ou
 • 355 g de farina fluixa
 • mantega per untar els motllets

De la crema:

 • 4 vermells d’ou
 • 125 g de sucre
 • ½ litre de llet
 • 50 g de farina de blat de moro (Maizena o similar)
 • la pell de ½ llimona
 • 1 canonet de canyella

De la capa interior de xocolata:

 • 80 g de xocolata Nestlé Postres

Altres:

 • 250 g de maduixes

Preparació:

De la massa:

Mesclau la mantega i el sucre en pols amb les mans. Afegiu-hi l’ametla i l’ou batut i remenau-ho. A continuació, la farina (no tota d’un cop, per tandes). Feis una bolla amb la pasta i deixau-la reposar a la gelera 4 hores.

Passat el temps de repòs, untau els motllets amb mantega. Folrau el fons i les parets dels motlles amb una capa ben primeta de pasta. Punxau-la amb una forqueta.

Enceneu el forn a 170º.

Posau un tros de paper d’alumini damunt la pasta i premeu amb els dits perquè hi quedi adherida. Ompliu les cassoletes amb arròs o algun llegum sec perquè hi faci pes i la pasta no s’estufi en coure.

Enfornau les cassoletes i coeu-les durant 12-15 minuts, fins que siguin daurades.Per comprovar-ho, aixecau una mica el paper d’alumini. Si la massa que cobreix el fons és daurada, ja podeu treure-les del forn. Si encara és un poc crua, treis el paper d’alumini i l’arròs (amb compte perquè no en vessi dins la cassoleta) i acabau de coure-les destapades.

Treis-les del forn i deixau-les refredar completament.

De la crema:

Posau dins una cassola de fons gruixat la farina de blat de moro. Abocau-hi 1/3 part de la llet, el sucre i els vermells d’ou. No remeneu de tot d’una.
Mentrestant, posau a bullir la resta de la llet amb la canyella i la pell de llimona. Quan alci el bull, abaixau el foc i coeu-la dos minuts. Apagau el foc.
Remenau ara la primera preparació amb la batedora manual de barnilles fins que sigui ben homogènia. Abocau-hi la llet calenta a través d’un colador i posau la cassola al foc. Remenau el conjunt constantment amb la mateixa batedora manual fins que comenci a espessir-se. No ha de bullir en cap moment. Retirau-la del foc i deixau-la refredar.

De les maduixes:

Netejau les maduixes i treis-ne el capoll. Tallau-les al vostre gust (a les fotografies podeu veure diferents alternatives) i posau-les a degotar dins un colador.

Muntatge dels pastissets:

Foneu la xocolata al bany-Maria (o dins el microones). Deixau-la refredar un poc i, amb un pinzell de cuina, pintau el fons i les parets de les cassoletes. Guardau-les a la gelera fins que la xocolata s’hagi solidificat. Aquesta capa impedirà que la crema del farciment reblaneixi la massa, que ha de ser cruixent.

Quan la crema sigui quasi freda, distribuïu-la dins les cassoletes i allisau la superfície. Decorau els pastissets amb les maduixes tallades al vostre gust i serviu els pastissets.

Nota:

Si no heu de servir-los en les properes hores és convenient pintar la superfície amb un poc de gelatina perquè les maduixes no tornin lletges. Una altra opció és farcir els pastissets de crema, guardar-los a la gelera i decorar amb les maduixes just abans de treure’ls a taula.

Si us sobra pasta, podeu congelar-la per utilitzar-la en una altra preparació similar.

Pastissets de crema amb maduixes 1