Cercador

Pastissets de na Martina Pintora

Pastissets de na Martina Pintora 2

Aquesta és una aportació que ens han fet arribar des de Menorca. Nosaltres, llegint la recepta, hem cregut que amb les proporcions que hi apareixen devien sortir pastissets per na Bet i sa mare. Això ens passa sovint quan volem preparar alguna cosa del quadern de receptes de la padrina. Hi trobam unes quantitats que a nosaltres avui dia ens resulten un poc exagerades.

A no ser que els pastissets els facin d’un diàmetre molt superior del que suposam, trobam que amb la meitat de les proporcions ja n’hi ha ben a bastament. Ens n’han sortit més de 40! Per això ens hem pres la llibertat de dividir les quantitats per dos. Esperam que na Martina no s’ho prengui malament. Suposam que ella en deu fer per a molta gent (o per a molts dies, perquè es conserven molt bé dins pots hermètics).

Vàrem fer els pastissets i ens varen encantar. Els servírem amb el cafè durant el dinar familiar que feim cada setmana i els que en varen tastar un varen repetir. Amb un glopet d’herbes dolces… mmm!

Gràcies mil, Martina! Si hi ha alguna errada, ja ens ho faràs saber…

PASTISSETS DE NA MARTINA PINTORA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 3 ous
  • 470 g de farina fluixa
  • 225 g de sucre
  • ½ pell de llimona ratllada
  • 200 g de saïm
  • 20 g de vi dolç
  • 15 g d’anís dolç

Preparació:

12 hores abans, posau dins un ribell els vermells d’ou, el saïm i el sucre i mesclau-ho tot amb una cullera de fusta. Al cap de 12 hores, afegiu-hi l’anís, el vi dolç i la pell de llimona ratllada. Mesclau bé tots els ingredients i incorporau-hi la farina. Quan la pasta sigui homogènia, estirau-la amb l’aprimador fins que que us quedi una capa d’un cm de gruix. Amb un motllet petit tallau els pastissets i col·locau-los damunt una llauna (o dues) untada d’oli o de saïm.

Enceneu el forn a 180º i en ser calent enfornau els pastissets. Coeu-los fins que s’hagi daurat un poc la superfície (aproximadament 20 minuts).

Nota:

La recepta que ens han proporcionat era per a una quantitat important de pastissets. Nosaltres l’hem provada amb les quantitats que us oferim, que són el resultat de dividir per dos les quantitats de la recepta original. Amb les proporcions que us oferim ens han sortit més de 40 pastissets s’un diàmetre de 5 cm.

Ens hem permès la llibertat d’oferir la proporció de vi i d’anís en mesures de pes per allò d’evitar allò de “mitja tasseta” o “mitja copeta”, que sol complicar un poc les coses a les persones que no tenen gaire experiència dins la cuina.

Pastissets de na Martina Pintora 1