Cercador

Pebres del piquillo farcits de bacallà

Pebres del piquillo farcits
Un entrant facilet per als amants del bacallà, que són molts. Dic del bacallà perquè aquesta vegada és el peix que hi he posat, però els podeu farcir de molts altres tipus de peix, preferentment blanc, o de cues de gamba. O d’una mescla de gambes i peix. I si el voleu servir com a plat principal, acompanyau-lo d’arròs bullit, per exemple. Aquest plat el podeu deixar dins la gelera preparat, tapat amb un plàstic, i llavors enfornar-lo just abans de consumir-lo.

PEBRES DEL PIQUILLO FARCITS DE BACALLÀ

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 15 pebres del piquillo torrats
  • 1 ceba mitjana
  • 300 g de bacallà dessalat sense pells ni espines
  • 200 g de llet
  • 2 cullerades rases de farina
  • oli d’oliva
  • sal
  • pebre bo
  • 200 g de nata líquida

Preparació:

Treis els pebres de la llauna, passau-los per aigua i posau-los a degotar dins un colador.

Esmicolau el bacallà.

Pelau la ceba i picau-la ben fina. Posau una paella petita al foc amb un poc d’oli. En ser calent, abocau-hi la ceba, afegiu-hi un poc de pebre bo i sofregiu-la fins que sigui transparent. Abaixau el foc al mínim i incorporau-hi ara la farina remenant constantment amb una cullera de fusta o amb una batedora manual de barnilles perquè no faci grumolls. Abocau-hi poc a poc la llet sense aturar-vos de remenar. Coeu el conjunt fins que s’espesseixi. Abocau-hi ara el bacallà esmicolat i remenau bé perquè es mescli tot. Comprovau el punt de sal. No n’hi poseu fins que tasteu la preparació. El bacallà, encara que l’hagueu dessalat correctament, potser encara conservi un poc de sal i si n’hi afegíssiu de més esguerraríeu el plat. Deixau refredar un poc aquesta farsa.

Mentrestant podeu preparar la salsa: triturau tres pebres del piquillo amb la nata, un poc de sal i un poc de pebre bord. Tastau-la per comprovar el punt de sal.

Agafau els altres 12 pebres i farciu-los amb la farsa. No han de quedar massa plens, perquè si no vessarien dins el forn.

Enceneu el forn a 180º. Abocau la salsa dins una rostidora metàl·lica, de porcellana o de pyrex. Distribuïu els pebres farcits damunt. En ser calent el forn, enfornau-los durant 15 minuts, només per escalfar-los.

Nota:

Si ho preferiu, podeu servir la salsa en una salsera a part i que cadascú se’n posi la quantitat que vulgui. També podeu untar els pebres ja col·locats dins la rostidora amb oli d’oliva, empolvorar-los amb galeta picada i gratinar-los.