Cercador

Picades d’abella

Picades d'abella 1

Fa uns quants mesos en vaig menjar a Manacor, de pastissets d’aquests. Els havia comprat la meva germana en un forn del poble. I en vaig provar de fer fa uns dies. En Pere m’ho havia demanat com a aportació per a un sopar a ca seva. Vaig fer servir pasta de fulls feta meva, però podeu emprar pasta congelada, que dóna també molt bon resultat. En mitja hora tendreu unes postres delicioses i sense complicacions.

Un altre dia us explicaré el procés per fer pasta de fulls, per si ho voleu provar. Té fama de ser molt complicada de fer, però en realitat no és tan difícil. El que passa és que demana moltes hores d’estar-ne pendent i seguir estrictament les indicacions per doblegar la pasta (6 doblecs, ni més ni menys) i respectar els temps de repòs a la gelera. O sigui, sobretot paciència…

PICADES D’ABELLA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 làmines de pasta de fulls (pot ser congelada)
  • 40 g de mantega
  • 60 g de sucre
  • 2 cullerades de llet
  • 40 g d’ametlles crues laminades

Preparació:

Folrau una llauna amb paper sulfuritzat.

Si la pasta de fulls és congelada, deixau-la descongelar.

Foneu la mantega, afegiu-hi el sucre i la llet. Remenau la mescla fins que sigui homogènia.

Enceneu el forn a 220º.

Dividiu cada làmina de pasta en triangles i posau-los damunt la llauna. Untau-los generosament amb la preparació anterior i distribuïu les ametles laminades a la superfície.

En ser calent el forn, enfornau la llauna. Coeu les picades durant 20-25 minuts, o fins que siguin ben dauradetes. No obriu el forn per a res durant els primers 15 minuts.

Treis la llauna del forn i deixau-les refredar completament abans de servir-les.

Picades d'abella 2