Cercador

Pizza amb ruca i cirerols

Pizza 2

 Amb aquesta recepta volem atendre també una petició reiterada d’uns quants seguidors del blog.

Aquesta pizza l’hem feta amb farina fluixa mesclada amb un poc de farina de força. Si substituïu la farina de força per la farina recia de El amasadero, i fent servir una pedra refractària, el resultat serà encara millor. Tenen molt bons productes. I no tan sols farines ecològiques, sinó tot tipus de complements per fer pa i altres preparacions. Si us engresca fer pa a casa haureu de fer una passada per la seva web. Segur que hi trobau coses que us interessaran.

PIZZA AMB RUCA I CIREROLS

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 pizzes individuals d’uns 25 cm de diàmetre:
(o per a 2 llaunes)

De la pasta:

 • 350 g de farina fluixa
 • 70 g de farina de força
 • 4 g de llevat premsat
 • 230 g d’aigua
 • 10 g de sal
 • 12 g d’oli

Del farciment:

 • 2 paquets de formatge mozzarella ratllat
 • 120 g d’encenalls de formatge parmesà
 • 1 pot de salsa de tomàtiga
 • 300 g de cirerols
 • ruca (al gust)
 • un raig d’oli d’oliva per a cada pizza
 • orenga
 • oli per untar les llaunes

Preparació:

Abocau dins un bol les dues farines. Agegiu-hi el llevat i mesclau-lo amb la farina amb les puntes dels dits, deixau-ho tot mesclat fent com un volcà. Abocau ara l’aigua en el centre del volcà i mesclau l’aigua amb la farina amb les mans, poc a poc. Quan la pasta sigui homogènia, afegiu-hi la sal en dues o tres vegades i treballau-la durant uns minuts. Ara, incorporau-hi l’oli, no tot de cop, sinó per tandes. Cada vegada que n’hi poseu un poc, treballau la pasta amb les mans fins que l’oli s’hi hagi incorporat del tot.

Feis una bolla amb la pasta i deixau-la reposar 15 minuts damunt la superfície de treball. Passat aquest temps de repòs, dividiu-la en quatre pastons de la mateixa mida. Posau-los dins 4 recipients hermètics i deixau fermentar la massa durant unes 3 hores, o fins que almenys dupliqui el volum inicial i faci bombolletes.

45 minuts abans de coure les pizzes, enceneu el forn a 230º. Si teniu l’opció de donar només calor a la part inferior, millor.

Quan la massa hagi fermentat, enfarinau la superfície de treball i estirau cada bolla fins que quedi un cercle ben fi de pasta.

Untau amb oli les llaunes on heu de coure-les i esteneu-hi les pizzes. Ha de quedar una capa molt prima. Punxau-les amb un escuradents o amb una forqueta i untau-les amb salsa de tomàtiga. Enfornau-les durant 7 minuts. Passat aquest temps, distribuïu per damunt els cirerols xapats per la meitat, la mozzarella i l’orenga.

Enfornau-les de bell nou i acabau de coure-les durant 7-8 minuts més a la part baixa del forn. Si veis que agafen massa color de tot d’una (cada forn és diferent), tapau-les amb un paper d’alumini untat d’oli. Així evitareu que el formatge cogui en excés i la pizza quedi eixuta.

En ser cuites, ja fora del forn, distribuïu per damunt els encenalls de formatge parmesà i la ruca i ruixau-les amb un raig d’oli d’oliva. Serviu-les immediatament.

Nota:

Nosaltres les hem fet rodones perquè queden molt vistoses, però si n’heu de preparar per a tota la família és més pràctic fer-les en llaunes grosses (les de coca de trempó).

La pasta és encara millor si la feis el dia abans i la guardau un dia sencer a la gelera dins un recipient hermètic. Si ho feis així, treis-la de la gelera unes quantes hores abans de fer les pizzes, perquè tengui temps de temperar-se. D’aquesta manera serà més fàcil de manejar.

Per acabar us deixa’m amb una fantàstica peça, italiana, com no podia ser d’altra manera.

Tu Vuo' Fa' l'Americano by Renato Carosone on Grooveshark

Pizza 1
Pizza 4