Cercador

Pollastre rostit amb cervesa

Pollastre rostit

Vet aquí una recepta per a persones que s’acaben d’estrenar com a cuineres. És una de les primeres que vaig ensenyar a fer als meus fills, perquè és pràcticament impossible que no surti bé. També perquè el cuiner o cuinera hi ha de fer molt poca feina: adobar la carn, col·locar-la dins la greixonera amb la cervesa i vigilar una mica el forn. Jo faig aquest rostit quan estic ocupada en altres coses i no tenc temps d’entretenir-me gaire davant els fogons.

Ma mare hi afegeix costella baixa de porc i és una bona idea si hi ha gent a la família que no és gaire amiga del pollastre.

Ah, una altra cosa: amb els al·lots l’èxit d’aquest rostit és assegurat, sobretot si l’acompanyau d’unes bones patates fregides. També hi combinen molt bé els xampinyons i el bròquil (bullit, deixat refredar i llavors passat per la planxa).

POLLASTRE ROSTIT AMB CERVESA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 pollastre tallat en 8 parts
  • 200 g de cervesa Mahou clásica (o d’una altra de sabor suau)
  • sal
  • pebre bo
  • 1 raig d’oli d’oliva
  • 1 raig de vinagre
  • el suc de 1/2 llimona

Preparació:

Enceneu el forn a 200º.

Netejau la carn, salpebrau-la, sucau-hi la mitja llimona i posau-la dins una greixonera amb la part de la pell tocant el fons. Abocau-hi la cervesa, un raig de vinagre i un d’oli d’oliva.

En ser calent el forn, enfornau el pollastre. Al cap de 35 minuts (si veis que ja té un poc de color) treis la greixonera del forn, girau les tallades de manera que quedi la part de la pell a la vista i tornau-la a enfornar. Coeu la carn durant 40-50 minuts més, regant-la de tant en tant amb el suc.

Podeu servir el pollastre acompanyat de patates fregides, bròquil bullit i llavors passat per la planxa, xampinyons fregits (hi diuen molt), carxofes si n’és el temps…