Cercador

Confitura de mandarines

Melmelada de mandarina 1

Tenim a ca nostra un taronger que qualsevol dia farà un tro, de carregat que va de mandarines. I són boníssimes, però tenen molts de pinyols. Per això fa peresa posar-se a menjar-ne. Pensava en alguna recepta per aprofitar-les i vaig provar de fer-ne confitura. El resultat em va convèncer. Així que aquí la teniu. Si us sobren mandarines, ja teniu una alternativa per aprofitar-les (no hem de deixar perdre res, si pot ser!).

CONFITURA DE MANDARINA:

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

  • 2 quilos de mandarines pelades
  • 1 quilo de sucre

Preparació:

Eliminau les parts blanques i els pinyols de les mandarines. Trossejau-les i posau-les dins una greixonera. Abocau-hi el sucre damunt, que les tapi. Deixau-les reposar així tota la nit.

L’endemà, posau la greixonera al foc i coeu la polpa amb el sucre durant 1 hora, remenant de tant en tant amb una cullera de fusta. El darrer quart d’hora, sobretot, no perdeu de vista la confitura i remenau amb més freqüència per evitar que s’aferri al fons.

Abocau-la dins pots esterilitzats (en necessitareu 3 o 4, segons la mida que tenguin) i feis-los bullir durant 10 minuts dins una olla gran. Treis els pots de l’olla i posau-los cap per avall. Deixau-los refredar completament i guardau-los en un lloc fresc i sec.

Nota:

Si no us agrada trobar els trossets i preferiu una textura més fina, podeu triturar la confitura abans d’empotar-la.

Es conserva bé durant 1 any o més.