Cercador

Gelat de cafè

Gelat-de-café-2

Ja ve la calor i un gelat sempre és ben rebut, o no? De cafè no havíem provat encara de fer-ne, però tot arriba… Amb un quarto, o amb un trosset de coca de quarto de ma mare, és mel!

Si no teniu geladora, com jo mateixa, podeu fer-ne igualment. Això sí, és entretengut, perquè un cop preparada la mescla i ficada al congelador, l’haureu de treure cada mitja hora i batre-la si voleu que al final tengui una textura cremosa.

GELAT DE CAFÈ

Dificultat: [rating=3]

Ingredients:

  • 750 ml de nata
  • 250 ml de cafè expresso
  • 5 vermells d’ou
  • 150 g de sucre

Preparació:

Escalfau ½ litre de nata fins que bulli. Retirau-la del foc i afegiu-hi el cafè. Remenau fins que la mescla sigui homogènia.

Bateu els vermells d’ou amb el sucre amb la batedora elèctrica de barnilles fins que blanquegi i dupliqui el volum inicial. Incorporau-hi a poc a poc la mescla anterior sense aturar-vos de batre-ho amb les barnilles fins que sigui homogeni.

Ara, tornau a posar la mescla al foc, al mínim, sense parar de batre i vigilant que no arribi a bullir, perquè es tallaria, fins que comenci a espessir-se i prengui cos. Si teniu termòmetre, la temperatura hauria d’arribar a 83º. Quan s’hagi espessit, retirau la preparació del foc , tapau-la amb paper film i deixau-la refredar. Ficau-la a la gelera un mínim de 3 hores.

Passat aquest temps, muntau la resta de la nata i incorporau-la a la mescla amb moviments suaus perquè no perdi volum i posau-la dins el congelador.

Al cap de ½, bateu la mescla i tornau-la a ficar al congelador. Repetiu l’operació cada 30 minuts fins que ja no sigui possible remenar-la perquè és massa sòlida (al cap de 2-3 hores estarà llest).

Gelat-de-café-3