Cercador

Macarons

Macarons 1

Per als que no n’heu sentit parlar encara, que és ben estrany perquè estan molt de moda, els macarons són uns pastissets francesos fets amb ametlla mòlta, blancs d’ou i sucre que es farceixen de pasta de xocolata blanca o negra, de confitures variades… Són extremadament dolços. Ho dic perquè, a no ser per a una persona llépola de bon de veres, menjar-ne més d’un és quasi impensable. Tenen una textura (si surten bé) molt delicada i cal deixar-los reposar dos dies dins la gelera abans de farcir-los. Complicadet, el procés, ja ho veis.

Feia temps que teníem pensat fer-ne. Els primers intents no varen anar gaire bé: els macarons quedaven aferrats al paper i es rompien en intentar desferrar-los, o no pujaven correctament dins el forn. Després d’unes quantes proves, a la fi han sortit. La veritat és que hem consultat revistes, blocs, vídeos…  hem anat agafant idees d’aquí i d’allà i aquest és el resultat.

MACARONS

Dificultat: [rating=5]

Ingredients:

Dels macarons:

  • 150 d’ametlla crua en pols
  • 150 g de sucre en pols
  • 150 de sucre normal
  • 50 g d’aigua
  • 55 g de blancs d’ou envellits (separats dels blancs i guardats dins la gelera 3 dies)
  • 55 g de blancs d’ou frescs (però trets de la gelera una estona abans)
  • unes gotes de colorant en gel del color que us agradi

Del farciment:

  • 150 g de xocolata blanca o negra (al gust)
  • 50 g de nata líquida

Preparació:

Dels macarons:

Triturau el sucre en pols mesclat amb l’ametlla mòlta fins que la preparació sigui ben fina i tamisau aquesta mescla. Afegiu-hi els blancs envellits i mesclau-ho fins aconseguir una pasta.

Posau al foc el sucre normal i l’aigua dins un perol petit.

Posau els blancs frescs dins un bol i començau a muntar-los a velocitat baixa mentre es va fent l’almívar dins el perol. Quan l’almívar ja prengui un poc de consistència (al cap de 6-7 minuts), apujau la velocitat i acabau de muntar els blancs. Afegiu-hi l’almívar i el colorant i continuau batent la merenga fins que el bol sigui tebi (una bona estona).

Mesclau la merenga amb la pasta d’ametlles amb una espàtula, amb fermesa (no passa res si la mescla perd un poc de volum). Tornarà un poc més líquida.

Agafau dos fulls de paper sulfuritzat i marcau-hi cercles de 4-5 cm de diàmetre. Col·locau-los dins dues llaunes.

Abocau la pasta dels macarons dins una màniga de pastisseria (amb una boca que no sigui arrissada) i ompliu els cercles. Quan tengueu les llaunes plenes, pegau uns copets a la part de baix perquè, si han quedat puntes al mig dels macarons, desapareixin.

Deixau-los reposar damunt les llaunes durant almenys 1 hora i 1/2, o fins que en tocar els macarons amb un dit, no s’hi aferri. Això és imprescindible perquè surtin bé.

Enceneu el forn a 140º. En ser calent, enfornau la primera llaunada. Han de coure aproximadament durant 10 minuts. La part de dalt ha de ser ben llisa.

Treis la llauna del forn i deixau refredar completament els macarons sense tocar-los. En calent són extremadament fràgils.

Coeu la segona llaunada.

Quan tots siguin ben freds, treis-los de la llauna i guardau-los dos dies dins la gelera dins un recipient hermètic (si trobau que n’hi ha massa, congelau-ne la meitat per a una altra ocasió).

Al cap de dos dies, farciu-los.

Del farciment:

Trossejau la xocolata. Bulliu la nata i abocau-la, bullenta, damunt la xocolata. Remenau perquè es dissolgui. Quan la mescla sigui freda, guardau-la a la gelera i remenau-la de tant en tant fins que tengui la textura adequada per farcir els macarons.

Conservau-los dins la gelera.

Nota:

Per envellir els blancs, guardau-los separats dels vermells dins un pot dins la gelera durant tres dies. Treis-los de la gelera 3 hores abans de preparar els macarons.

Macarons 2