Cercador

Melmelada de maduixes

Melmelada-de-maduixes-3

Ara que hi ha bones maduixes i a bon preu, val la pena fer-ne melmelada. Aquesta i la d’albercoc són les nostres preferides. És tan fàcil de fer, que no fa vessa posar-s’hi. Llavors, a l’hivern, en podem gaudir damunt una torrada o la podem aprofitar per acompanyar pastissos de formatge i altres postres.

MELMELADA DE MADUIXES

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

Per cada kg de maduixes:

400 g de sucre (500 si us agrada més dolça)
el suc d’una llimona colat

Preparació:

Rentau les maduixes. Eliminau-ne els capolls i tallau-les en dos o quatre trossos, segons com siguin de grosses. Posau-les dins una olla o dins una greixonera i cobriu-les amb el sucre. Deixau-les així durant 3 hores (o tota la nit).

Passat aquest temps, posau l’olla al foc. Afegiu-hi el suc de llimona. Quan alci el bull, abaixau el foc i coeu les maduixes amb el sucre fins que la mescla tengui la textura que us agradi (pensau que en refredar sempre queda més espessa). Pot trigar 1 h i ½ o molt més temps, segons les proporcions que hi poseu: com més quantitat, més temps de cocció.

Si no n’heu feta mai, per saber quan és a punt agafau-ne una cullerada i abocau-la dins un plat. Ha de quedar-ne un poc dins la cullera i ha de fer com una melassa. Si és massa líquida és que necessita bullir més temps.

Quan sigui cuita, abocau-la en calent dins pots de vidre esterilitzats (o rentats dins el rentaplats); tapau els pots; capgirau-los; deixau-los refredar i etiquetau-los.

Melmelada-de-maduixes-1