Cercador



Milfulls de mussolina de vainilla

Fullat-de-mussolina-de-vainilla-2

Què me’n direu, d’aquest milfulls? Sé cert que els llépols com nosaltres no es podrien resistir a ficar-hi cullerada.

Va ser un experiment. Us ho explicam: en diverses ocasions havíem provat de fer aquestes galetes planes, primetes i cruixents. No hi havia manera d’aconseguir una bona textura (quedaven blanes) ni una cocció uniforme (es cremaven per les voreres i quedaven crues al mig). Però dissabte canviàrem la proporció dels ingredients i la temperatura del forn i ens varen quedar quasi perfectes. Eren rodonetes, ben cuites i feien crec-crec. I no se’ns va acudir altra cosa que farcir-les amb mussolina de vainilla. Pensam que va ser un encert. Ja ens direu què trobau vosaltres, si us animau a preparar aquestes postres.

MILFULLS DE MUSSOLINA DE VAINILLA

Dificultat:

Ingredients per a 4 persones:

De les galetes:

  • 125 g de mantega
  • 150 g de sucre
  • 100 g de blanc d’ou
  • 50 g de farina

De la mussolina de vainilla:

  • ½ litre de llet
  • 3 ous
  • 40 g de farina
  • 140 g de sucre en pols
  • 1 branqueta de vainilla
  • 50 g de mantega

Preparació:

De les galetes:

Enceneu el forn a 170º. Folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat.

Escalfau la mantega (no ha de bullir). Afegiu-hi el sucre en pols i els blancs d’ou. Remenau-ho bé. Incorporau-hi la farina.

Abocau cullerades de la pasta damunt el paper sulfuritzat i, amb la mateixa cullera, esteneu la pasta fins que quedi una capa circular primíssima de devers 6 cm de diàmetre. Pensau que els cercles han d’estar ben separats uns dels altres, perquè si no és així s’ajuntaran dins el forn.

Enfornau les galetes i coeu-les durant uns 10 minuts. Comprovau si ja tenen color i si no, deixau-les coure 5 minuts més, però vigilant-les perquè es cremen amb facilitat. Un cop cuites, treis la llauna del forn i deixau-les refredar completament abans de treure-les de la llauna.

De la mussolina de vainilla:

Posau la llet dins un perol. Tallau la branqueta de vainilla longitudinalment i rascau l’interior de cada meitat per treure’n les llavoretes, que caiguin dins el perol. Incorporau-hi també la branqueta.

Bateu els ous sencers amb el sucre en pols amb la batedora elèctrica de barnilles fins que la mescla blanquegi i dupliqui com a mínim el volum inicial. Afegiu-hi la farina a través d’un colador fi. Integrau-la amb les barnilles, però a velocitat baixa.
Escalfau la llet i, quan arrenqui el bull, abocau-la tota de cop dins la preparació anterior a través d’un colador fi. Mesclau-ho bé i posau-ho al foc (al mínim). Remenau constantment perquè no s’aferri en començar a espessir-se. Tot d’una que comenci a bullir, retirau el recipient del foc, afegiu-hi la mantega trossejada i remenau bé fins que estigui completament integrada.

Pasau la mussolina a un altre recipient, tapau-la amb paper film i deixau-la refredar a temperatura ambient abans de guardar-la a la gelera.

Muntatge:

Col·locau una galeta dins el plat on servireu el milfulls. Amb una màniga de pastisseria, distribuïu una capa de mussolina damunt la galeta, sense arribar del tot als extrems. Col·locau-hi damunt una altra galeta; repetiu l’operació i acabau amb una tercera galeta. Podeu empolvorar la superfície amb sucre en pols, si us hi agrada.

Nota:

És millor tenir les dues preparacions a punt amb antelació i muntar els milfulls poc abans de consumir-los per evitar que les galetes, que són molt cruixents, agafin humitat i es reblaneixin.

Fullat-de-mussolina-de-vainilla-3