Cercador

New York cheesecake

Cheesecake-2

La setmana passada em varen fer arribar un quilo de formatge cremós, tipus Philadelphia. En principi no sabia què n’havia de fer, però aviat se’m va acudir fer aquest pastís. Era un dels clàssics que encara no havíem publicat.

No cal dir que encantarà als amants del formatge, perquè n’és l’ingredient principal. I com que és molt senzill de preparar, crec que més d’un s’animarà a fer-lo a casa.

NEW YORK CHEESECAKE

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 10-12 persones:

De la base:

  • 120 g de galetes Maria
  • 60 g de mantega fosa
  • mantega per untar el motlle

Del farciment:

  • 800 g de formatge cremós tipus Philadelphia (pot ser de marca blanca)
  • 250 g de sucre
  • 200 g de nata líquida
  • 3 ous
  • 40 g de farina de blat de moro (Maizena o similar)

Preparació:

Preparau primer la base: triturau les galetes i mesclau-les amb la mantega fosa. Untau un motlle de 20 cm de diàmetre amb mantega i distribuïu la mescla per la base, prement amb els dits. Procurau que el gruix sigui uniforme. Posau el motlle dins el congelador mentre preparau el farciment.

Enceneu el forn a 200º.

Mesclau el formatge amb el sucre amb la batedora manual de barnilles. Afegiu-hi la nata líquida i llavors la farina de blat de moro a través d’un colador fi. Incorporau-hi els ous d’un en un. Remenau només fins que la preparació sigui homogènia (com menys, millor, perquè no ha d’agafar aire).

Treis el motlle del congelador. Abocau-hi la mescla de formatge i enfornau-lo. Coeu el pastís 10 minuts a 200º. Llavors abaixau la potència a 120º i continuau la cocció. És difícil dir quin temps exacte de forn necessitarà per estar al punt, però segurament al voltant d’una hora. De tota manera, vigilau el forn passats els primers 40 minuts. Quan vegeu que en tocar el motlle només es mou la part de crema del centre i la dels costats ja està presa és el moment d’apagar el forn. Deixau-hi el pastís a dins tota la nit.

L’endemà, treis-lo del forn i ficau-lo a la gelera.

Cobriu-lo amb la melmelada que us agradi. Hi combinen molt bé la de móra, la de fruits del bosc…

Cheesecake-4