Cercador

Pastís de maduixes amb nata 2

Pastís-de-maduixes-amb-nata-2

Ben primaveral, eh? L’altre pastís de maduixes amb nata que tenim publicat al blog és amb una altra pasta, com de quarto, també boníssim, però diferent.

Ens han comentat que aviat hi haurà maduixes de sa Pobla al mercat i ja en frissam, perquè aquestes que vàrem comprar (fresón de Palos) tenen un aspecte formidable, però sabor, més aviat poc. Passa com amb tantes altres fruites: són precioses, però no tenen gust de res.

PASTÍS DE MADUIXES AMB NATA 2

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 6 persones:

  • 2 planxes de pasta de fulls de 30 x 11 cm (és la mida del nostre motlle)
  • 300 g de nata per muntar
  • 100 g de sucre
  • 400 g de maduixes
  • 1 vermell d’ou
  • 2 cullerades de llet
  • mantega per untar el motlle

Preparació:

Enceneu el forn a 220º.

Untau amb un poc de mantega el motlle. Col·locau-hi una planxa de pasta; punxau-la amb una forqueta; tapau-la amb paper vegetal o d’alumini i posau-hi llegums o arròs (alguna cosa que faci pes damunt la pasta). Enfornau-la i coeu-la durant 10 minuts.

Mentre, mesclau el vermell d’ou amb la llet i remenau bé. Netejau les maduixes; eliminau-ne els capolls i tallau-les arran del capoll de manera que se sostenguin dretes.

Comprovau que la pasta s’hagi cuit per la banda de baix (si no, deixau-la una estona més dins el forn). Eliminau els llegums i el paper, pintau la superfície amb la mescla de llet i vermell d’ou i tornau-la a enfornar fins que sigui ben daurat i cruixent.

Feis igual amb la segona planxa de pasta.

Mentrestant, muntau la nata. Quan ja tengui consistència, afegiu-hi el sucre per tandes i seguiu batent-la fins que sigui ben ferma i hagueu incorporat tot el sucre. Guardau-la a la gelera.

Quan les dues plaques de pasta siguin cuites i ja ben fredes, muntau el pastís: ajudant-vos d’una màniga de pastisseria, distribuïu ¾ parts de la nata damunt una de les planxes (triau la més lletja per posar a baix). Cobriu-la amb l’altra. Distribuïu la resta de la nata per damunt i componeu-hi finalment les maduixes.

Nota:

Convé menjar el pastís com més aviat millor per evitar que la nata humitegi la pasta i perdi la textura cruixent.

Pastís-de-maduixes-amb-nata-3