Cercador

Pastissets de lemon curd amb merenga

Pastissets de llimona i merenga 3

Sabeu què és allò de tenir llimones i més llimones i ja no saber què fer-ne? Idò cada dia en cauen vuit o nou de la llimonera i no puc consentir deixar-les perdre. Pensant pensant vaig recordar que tenia una recepta de lemon curd, que és una espècie de melmelada que fan els anglesos a base de suc de llimona, ous i mantega. Me l’havia donat n’Ione King, a Valldemossa. Excel·lent cuinera, per cert. I en vaig fer. Amb les proporcions que us don aquí me’n va sortir un pot gros. Durant uns dies en vaig menjar per berenar, damunt una llesqueta de pa torrat, però vaig pensar que en podria aprofitar part per a algun dolç, perquè no es conserva tant de temps com la confitura. I aquí teniu aquests pastissets. Vaig decorar-los amb merenga perquè trob que combina molt bé amb l’acidesa del lemon curd. I a més, queden molt vistosos. Però, si no us agrada la merenga, en podeu prescindir perfectament.

PASTISSETS DE LEMON CURD AMB MERENGA

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 6 pastissets:

De la base dels pastissets:

 • 112 g de farina fluixa
 • 60 g de mantega freda trossejada (i un poc més per untar els motllets)
 • 60 g de sucre en pols
 • 1 vermell d’ou
 • 15 g de farina de blat de moro (Maizena o similar)
 • un pessic de sal

Del lemon curd:

 • 200 g de suc de llimona colat
 • 3 ous
 • 250 g de sucre
 • 70 g de mantega

De la merenga:

 • 3 blancs d’ou
 • el doble del pes dels blancs d’ou de sucre
 • un pessic de sal

Preparació:

Del lemon curd:

Preparau un perol amb capacitat per a un litre i una olla més gran que pugui encabir-lo.

Mesclau tots els ingredients dins el perol.

Posau al foc l’olla amb aigua, amb el perol a dins amb tots els ingredients. Remenau constantment la preparació amb una batedora manual de barnilles perquè no faci grumolls. Quan comenci a espessir-se, retirau el perol de l’aigua i abocau el lemon curd dins un pot de vidre gran ben net. Deixau-lo refredar a temperatura ambient.

Quan sigui fred, tapau-lo i ficau-lo a la gelera.

De les cassoletes:

Mesclau la farina fluixa, la de blat de moro i la sal. Incorporau-hi la mantega a trossets. Fregau amb les mans la mantega amb la mescla anterior fins que la pasta sigui arenosa. Afegiu-hi ara el vermell d’ou i mesclau-ho tot. Manipulau la pasta el temps mínim per aconseguir que sigui homogènia. Feis-ne una bolla, embolicau-la amb un plàstic i guardau-la a la gelera durant una hora.

Passat el temps de repòs, enceneu el forn a 200º.

Untau els motllets amb mantega i folrau-los amb una capa ben fina de pasta. Punxau-la amb una forqueta perquè la pasta no s’estufi en coure.

En ser calent el forn, enfornau els motllets i coeu les bases dels pastissets fins que siguin daurades (uns vint minuts, però depèn del gruix de la pasta). Treis-los del forn i deixau-los refredar completament sense treure’ls dels motlles.

De la merenga:

Bateu els blancs amb un polset de sal amb la batedora elèctrica de barnilles. Quan ja siguin consistents, afegiu-hi el sucre de mica en mica sense parar de batre’ls fins aconseguir una merenga molt ferma.

Muntatge dels pastissets:

Un cop freds, treis-los dels motlles i farciu-los de lemon curd.

Posau la merenga dins una màniga de pastisseria i decorau la superfície dels pastissets al vostre gust. Podeu servir-los talment o ficar-los un moment al forn amb el gratinador encès per daurar la superfície de la merenga.

Nota:

Us sobrarà una bona part de lemon curd després de farcir els pastissos. Podeu conservar-la en fred durant quinze dies o més. Podeu utilitzar-la damunt unes torrades o en altres preparacions dolces.

Pastissets de llimona i merenga 2