Cercador

Quartos

Quartos 3

Ui, quin frrred! Us ve de gust una tassa de xocolata amb un quarto? Amb les temperatures que hem de suportar aquests dies no em direu que no us sembla reconfortant…

Si us fa il·lusió fer quartos, teniu en compte que les capsetes de paper no es troben a qualsevol papereria. Nosaltres les compram a la de Can Roca, a una travessia del carrer del Sindicat. Allà tenen de tot i molt. Les venen (sense muntar, així que haureu de fer una estona de manualitats abans de començar a preparar la recepta) en paquets de 25, si no vaig malament. Si sabeu d’algun altre lloc on en venguin, per favor, indicau-nos on.

Els quartos sempre em transporten a la infantesa, i concretament a Can Joan de S’Aigo. Alguna vegada el tio Miquel ens convidava a anar-hi. A l’hivern, en menjàvem amb la xocolata.  A l’estiu, amb gelat d’ametla o d’avellana.

QUARTOS

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 13-14 quartos:

  • 8 ous
  • 150 g de fècula de patata
  • 190 g de sucre en pols (i un poc més per a ensalgar-los un cop cuits)
  • mantega fosa per untar els recipients

Preparació:

Necessitareu capsetes de paper especials.

Untau les capsetes amb la mantega fosa ajudant-vos d’un pinzell. Posau-les damunt una llauna.

Separau els blancs dels vermells. Bateu els blancs a punt de neu amb una batedora elèctrica de barnilles. Afegiu-hi tres cullerades del sucre en pols que teniu pesat quan ja tenguin consistència. Continuau batent-los fins que siguin molt, molt ferms.

Enceneu el forn a 180º.

Ara, bateu els vermells amb la resta de sucre. Sabreu que estan ben pujats quan comproveu que han augmentat molt de volum i s’han espesseït. Mesclau les dues preparacions i remenau amb una cullera de fusta, amb moviments suaus de dalt a baix perquè hi entri aire.

Ara, afegiu-hi la fècula de patata a través d’un colador fi per assegurar-vos que no hi quedin grumolls. Mesclau bé, sempre amb moviments de dalt a baix. Quan la preparació sigui homogènia, repartiu a cullerades la pasta dins les capsetes que teníeu preparades.

En ser calent el forn, enfornau la llauna i coeu els quartos durant 15-20 minuts, aproximadament (si teniu l’opció turbo, seran cuits en 12 minuts). Comprovau que són cuits punxant el centre d’un dels quartos amb un escuradents. N’ha de sortir eixut. En ser cuits, apagau el forn i deixau-los dins el forn apagat durant 5 minuts, amb la porta entreoberta.

Treis-los ara del forn, deixau-los refredar i empolvorau-los de sucre en pols.

Són molt bons com a acompanyament d’una bona tassa de xocolata desfeta, d’un cafè amb llet o d’una copa de gelat. Queden molt esponjosos.

Nota:

Es poden guardar d’un dia per l’altre, però són molt millors fets del dia i, encara millors, acabats de fer.

Quartos 2