Cercador

Púding

Puding 2
Aqui teniu unes postres senzilletes que us serviran per aprofitar aquells croissants o brioixos que no heu consumit en el dia i s’han assecat. No té cap dificultat i és sobretot indicada per a persones que no tenen encara experiència dins una cuina i que volen començar a fer alguna coseta. Això sí, convé preparar el púding d’un dia per l’altre, perquè necessita un temps de repòs a la gelera.

PÚDING

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 10 persones:

Del caramel:

  • 60 g de sucre
  • 1 culleradeta d’aigua

Del púding:

  • 1 litre de llet
  • 1 beina de vainilla o 1 culleradeta de sucre vainillat
  • 1 branqueta de canyella
  • la pell de ½ llimona
  • 6 ous
  • 100 g de sucre
  • 125 g de croissants o brioxos del dia anterior (han de ser secs)

Preparació:

Posau la llet dins una cassola amb la pell de llimona, la canyella i la beina de vaïnilla xapada longitudinalment. Feis-ho bullir un minut i apagau el foc. Deixau refredar la llet dins la mateixa cassola.

Preparau un motlle dels de plum cake.

Posau al foc dins una pella petita el sucre i l’aigua del caramel i coeu el conjunt fins que caramel·litzi (no remeneu la pella mentres feis el caramel, sacsau-la de tant en tant, però no la remeneu). Abocau el caramel líquid immediatament dins el motlle i moveu-lo amb rapidesa perquè es distribueixi uniformement i cobreixi tot el fons abans de solidificar.

Enceneu el forn a 190º. Col·locau-hi un recipient que pugui contenir el motlle de plum cake amb aigua calenta, perquè heu de coure el puding al bany maria.

Trossejau amb les mans el croissant o el brioix i col·locau-lo damunt el caramel.

Bateu els ous amb el sucre. Afegiu-hi la llet a través d’un colador molt fi (si hi heu posat la beina de vainilla en necessitareu un d’aquests de roba perquè no deixi passar les miquetes negres que deixa la vainilla. Mesclau-ho tot bé i abocau-ho dins el motlle. Col·locau el motlle dins el recipient que teniu al forn amb l’aigua. Ha de coure durant aproximadament una hora. Vigilau que no es cogui massa la superfície. Si veis que pren massa color, tapau el motlle amb un full de paper d’alumini.

Comprovau que és cuit punxant el centre amb un escuradents. N’ha de xortir eixut. En ser cuit, treis-lo del forn i deixau-lo refredar completament a temperatura ambient. Llavors guardau-lo a la gelera tota la nit.

L’endemà desemmotllau-lo i serviu-lo. Podeu acompanyar-lo d’un poc de nata muntada.