Cercador

Raors amb salsa de la padrina

Raors fregits
N’Aleix va anar diumenge a pescar amb son pare i un amic i va arribar a ca nostra més content que unes castanyetes: va dur dues aranyes, quatre serrans, un pagell i un parell de raors. No està malament per ser un pescador novell, amb llicència acabada d’estrenar.

He de dir que a l’hora de fer el peix net, les aranyes em fan molt de respecte, per no dir por… Record una vegada que ma mare en netejava i es va picar amb una. Quin mal que tenia aquella doneta! i quina mà, tota deformada per la inflor. Però parlem dels raors… Tenen un preu al mercat que fa por, però, aprofitant que no els havíem hagut de comprar, em vaig decidir a fer aquesta salsa tan senzilla que preparava la padrina quan feia peix fregit. Tot i que els raors no necessiten cap salsa especial, aprofit per suggerir-vos-la ara, perquè la podeu aplicar a altres peixos.

RAORS AMB SALSA DE LA PADRINA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 16 raors (o menys, depèn de la mida)
  • sal
  • oli d’oliva
  • 1 manat de grells
  • 6 branquetes de julivert
  • dos alls
  • 2 tomàtigues de ramellet
  • 2 vermells d’ou

Preparació:

Netejau els raors i posau-los a degotar dins un colador gros.

Netejau els grells i el julivert. Trinxau el julivert i tallau els grells a rodanxes fines. Ratllau les tomàtigues. Pelau els alls i tallucau-los.

Posau una paella petita al foc amb tres cullerades d’oli d’oliva. En ser calent, abocau-hi el grell i l’all. Salpebrau-los i feis-los coure a poc foc fins que siguin tendres. Incorporau-hi ara la tomàtiga i el julivert i feis coure el conjunt fins que la tomàtiga sigui brillant. Comprovau el punt de sal i apagau el foc. Passau el sofregit pel passapurés amb els dos vermells d’ou i abocau la salsa dins un recipient (procurau mantenir la salsa calenta mentre fregiu el peix).

Salau els raors.

Posau una paella gran al foc amb oli d’oliva. En ser calent, fregiu-hi els raors per les dues bandes i posau-los totd’una a degotar damunt paper absorbent. Serviu-los immediatament, ben calents, amb la salsa.