Cercador

Ravioli d’espinacs i ricotta

Raviolis d'espinacs i ricotta 2

Un d’aquests dies, aprofitant que tant en Pere com jo teníem vacances, vàrem dedicar-nos a fer pasta fresca. N’heu fet alguna vegada? És ben entretengut, i no es pot anar amb presses.

Teníem una maquineta que ens han deixat, amb la que es poden fer espaguetis, tallarines, lassanya… i un accessori per fer ravioli que és semblant a una glaçonera. S’hi col·loca una tira de pasta ben aprimada; es posa un poc de farciment dins les concavitats; es tapa amb una altra placa de pasta de la mateixa mida; s’hi passa l’aprimador amb força i així queden segellades (quasi) les voreres. Llavors es treu la pasta i s’acaben de tallar els ravioli amb un estri com els de tallar els rubiols.

Així que els que veis a les fotos els hem fet nosaltres. Potser us estranyi que no expliquem aquí com es fa la pasta fresca. L’explicació és aquesta: volem repetir l’experiència, ara que hi tenim un poc de pràctica, i fotografiar les fases més importants perquè pugueu veure tot el procés. Així que tot arribarà, però de moment, com que d’aquests ravioli en podeu trobar fàcilment ja preparats, us explicam com hem fet la salsa que els acompanya.

RAVIOLI D’ESPINACS I RICOTTA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 800 g de ravioli d’espinacs i ricotta
  • 200 g de nata líquida
  • 40 g de mantega
  • 40 g de cuixot serrà en un tros
  • 40 g de formatge parmesà ratllat
  • sal
  • nou moscada ratllada

Preparació:

Posau a bullir 4 litres d’aigua amb una culleradeta de sal.

Tallau el cuixot a daus petits. Posau una paella al foc amb la mantega i, en haver-se fos, incorporau-hi el cuixot i sofregiu-lo durant 1 minut. Afegiu-hi la nata i feis bullir la salsa a foc mitjà perquè es redueixi un poc durant 3-4 minuts. Afegiu-hi el formatge parmesà ratllat, remenau perquè s’integri bé a la salsa i apagau el foc.

En alçar el bull l’aigua, tirau-hi els ravioli i coeu-los a foc viu durant 4 minuts. Colau-los i serviu-los amb la salsa.

Raviolis d'espinacs i ricotta 3