Cercador

Rellom Wellington

Rellom Wellington 3

Un plat que sol tenir èxit quan hi  ha convidats: el rellom Wellington. Tots els amics que han vengut sovint a sopar a ca nostra l’han tastat, i crec que alguns fins i tot més d’una vegada. La recepta original és amb rellom de bou. Però el preu d’aquesta peça és prohibitiu, només per fer un especial un dia de xeremies. Així que nosaltres feim aquesta versió amb carn de porc, més econòmica.

Si us animau a fer-lo, calculau un rellom petit per a cada dues persones, i potser us en sobri. Si és així, l’endemà us el podeu menjar fred, que també és boníssim.

RELLOM WELLINGTON

Dificultat: [rating=3]

Ingredients per a 4 persones :

  • 2 relloms de porc petits (de devers 350 g cada un)
  • 2 làmines de pasta de fulls estirada
  • 1 pot petit de foie-gras
  • 250 g de bacó fumat a tallades primes
  • sal
  • pebre bo
  • 1 vermell d’ou
  • 1 cullerada de llet
  • oli d’oliva
  • 1 manat d’espàrrecs verds

Preparació:

Fermau els relloms amb fil d’empalomar perquè no es deformin en fregir-los. Salpebrau-los. Posau una paella al foc amb un raget d’oli i en ser calent marcau-los a foc fort, poc temps, només perquè prenguin color per tots els costats, però sense coure’s per dins. Treis-los de la paella i deixau-los refredar. Un cop freds, retirau-ne els fils.

Enceneu el forn a 220º.

Enfarinau un poc la superfície de treball. Esteneu-hi les dues làmines de pasta de fulls. Distribuïu damunt cada làmina, transversalment, tallades de bacó, de manera que cobreixin la major part del rectangle de pasta. Untau ara el bacó amb foie-gras. Col·locau al mig de cada rectangle el rellom i embolicau-lo amb la pasta. Segellau els afegits prement amb els dits banyats d’aigua. Dels retalls podeu fer-ne tires per decorar cada bolic al vostre gust.

Folrau una llauna amb paper sulfuritzat i col·locau-hi damunt els relloms embolicats.

En ser calent el forn, enfornau la llauna.

Començau a preparar la guarnició: posau una olla al foc amb aigua. Netejau els espàrrecs i eliminau-ne els extrems llenyosos. En bullir l’aigua, abocau-hi els espàrrecs i feis-los bullir durant 3 minuts. Colau-los i posau-los en remull amb aigua ben freda.

Remenau el vermell d’ou amb la llet dins una tasseta. Al cap de vint minuts d’haver enfornat els relloms, treis-los del forn, pintau-los amb aquesta mescla i tornau-los a enfornar fins que la pasta sigui ben daurada i cruixent (10 minuts més, aproximadament).

Colau els espàrrecs. Dividiu-los en quatre manadets i embolicau cada manadet amb una tallada de bacó. Posau una paella al foc amb un poc d’oli i en ser calent daurau-hi els manats d’espàrrecs fins que el bacó sigui cuit.

Nota:

Si us en queda podeu consumir-lo el vespre o l’endemà. És igualment bo fred.

Rellom Wellington 2