Cercador

Rotllets de sobrassada

Rotllets-de-sobrassada-1

Aquests dies rellegia els primers exemplars de la revista Cuina. En el número 12 hi vaig trobar un especial dedicat al pa amb tomàquet. Quatre xefs de renom internacional proposaven diferents versions del plat: Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Joan Roca i Carles Gaig. Em va agradar especialment la proposta de Joan Roca: el nostre pa amb tomàquet. Consisteix en uns rotllets amb una pasta com de brioix, però fullada, farcits de tomàtiga, alfabeguera, sal i sucre (confitats en oli d’oliva). I se’m va acudir que en podria fer una versió amb sobrassada. Bé: aquí la teniu. Un aperitiu original o un bon berenar per a les criatures, si en teniu.

Per cert, aquesta setmana tenim una novetat important per als nostres seguidors! La revista CUINA fa una promoció especial per a vosaltres que val molt la pena: una subscripció anual (12 números) per tan sols 19,90 €. A més, de regal rebreu el llibre “Cuinem a casa les postres de  Jordi Roca”.

Ofert Cuina

ROTLLETS DE SOBRASSADA

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 8-10 persones:

  • 250 g de farina (i un poc més per enfarinar la superfície de treball)
  • 160 g de llet tèbia
  • 12 g de llevat premsat
  • 8 g de sal
  • 60 g de mantega
  • bocinets de sobrassada (al gust)

Preparació:

Mesclau la llet amb el llevat, la sal i la farina. Pastau-ho i deixau-ho reposar tapat hermèticament dins la gelera tota la nit.

L’endemà, enfarinau la superfície de treball. Estirau-hi la pasta donant-li forma de creu. Posau la mantega al centre. Doblegau l’extrem esquerre cap al centre (tapant la mantega); després, el dret; llavors el que teniu més a prop i, finalment, el que teniu més enfora. Us quedarà un quadrat. Tornau a aprimar la pasta fent un rectangle. Doblegau un dels extrems cap al centre i després l’altre. Guardau-la a la gelera durant ½ hora.

Enfarinau la superfície de treball. Tornau a aprimar la pasta i donau-li forma de rectangle. Distribuïu trossets de sobrassada per damunt. Enrotllau la pasta formant un cilindre i tallau-ne porcions. Posau-les dins motllets petits com els de les magdalenes (no han de quedar ben plens, perquè en fermentar augmentaran de volum) i deixau fermentar els pastissets fins que estiguin ben estufats (el temps dependrà de la temperatura ambiental).

Enceneu el forn a 220º. En ser calent, enfornau els rotllets i coeu-los fins que siguin ben daurats (uns 20-25 minuts). Serviu-los calents com a aperitiu.

Rotllets-de-sobrassada-4

Rotllets-de-sobrassada-2