Cercador

Spanakopita.

Avui he volgut experimentar amb un pastís d’origen grec amb espinacs i formatge feta. Deliciós, per a mi. La pasta fil·lo la podeu trobar congelada o fresca. Són unes làmines finíssimes de pasta, com un paper. És realment fàcil de preparar.

Spanakopita 1

SPANAKOPITA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones

  • 2 manats d’espinacs (o una bossa)
  • 2 grells (cebes tendres)
  • 150 g de formatge feta
  • 1 grapat de pinyons
  • 1 ou
  • 4 fulls de pasta fil·lo
  • oli d’oliva

Preparació:

Netejau els grells i tallau-los en rodanxes. Sofregiu-los amb un poc d’oli d’oliva. Incorporau-hi els pinyons i sofregiu un poc més el conjunt.

Netejau els espinacs, eliminau tot el que no sigui estrictament la fulla. Tallucau-los i abocau-los dins la paella. Sofregiu-los lleugerament. Incorporau a la paella el formatge esmicolat amb els dits i l’ou batut i mesclau-ho tot amb cullera de fusta. Retirau la paella del foc i deixau refredar aquesta pasta.

Tallau quatre làmines de pasta fil·lo de la mida del recipient on voleu coure el pastís.

Untau el recipient amb oli d’oliva i cobriu el fons amb una de les làmines de pasta fil·lo. Untau-la ara d’oli d’oliva ajudant-vos d’un pinzell de cuina. Abocau-hi la preparació d’espinacs i distribuïu-la uniformement damunt les dues capes de pasta. Col·locau una nova capa de pasta a sobre, untau-la d’oli d’oliva i repetiu el procés amb la darrera capa de pasta.

Marcau amb un ganivet esmolat (però sense tallar la pasta, amb molta cura) els talls de pastís que voldreu fer, depenent de les racions que vulgueu servir.

Enceneu el forn a 200º i en ser calent enfornau la spanakopita. Coeu-la durant 40 minuts, aproximadament, o fins que vegeu que la superfície és ben daurada.

Nota:

A la fotografia hem superposat dos trossos. Per això surten més capes.