Cercador

Tambor d’ametla

Tambor d'ametlla 2

Si no teniu ganes de preparar torrons molt elaborats, podeu començar amb aquest, segurament un dels més senzills i ràpids de fer. Això sí, si voleu un consell, no us mogueu de devora el fogó mentre caramel·litzau el sucre. Si us passau del punt just, aleshores el sucre es crema de bon de veres i fa un gust amargant que esguerra el torró.

Els que ja n’heu fet alguna vegada seguint la recepta tradicional veureu que nosaltres no feim servir la llimona per aplanar-lo abans que es solidifiqui. No és que no vagi bé, ni de bon tros, és que no ens agrada que el tambor d’ametla tengui gust de llimona.

TAMBOR D’AMETLA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients:

  • ametles mallorquines torrades i pelades
  • el mateix pes de les ametles de sucre
  • oli de gira-sol (o de llavors) per untar

Preparació:

Posau el sucre al foc dins una paella. Untau el marbre de la cuina amb un poc d’oli (només una capa molt fina). Deixau coure el sucre, a foc mitjà, sense remenar (important!), però sacsant la paella de tant en tant. Quan ja s’hagi caramel·litzat (tendrà color de mel), abocau-hi tot d’una les ametlles torrades i remenau perquè es mesclin bé amb el caramel. Abocau la preparació damunt el marbre untat i amb una espàtula aplanau-la fins que sigui del gruix de mig dit. Aquesta operació ha de ser molt ràpida, perquè la preparació es solifica en molt poc temps i si no us afanyau ja serà massa dura no podreu donar-li forma.

Deixau refredar el tambor d’ametla completament, trossejau-lo i guardau-lo en pots de vidre hermètics (mai en recipients de plàstic!). Es conserva bé durant setmanes.

Nota:

Normalment es fa servir mitja llimona en comptes d’una espàtula per aplanar el tambor d’ametla en treure’l de la paella. És una bona opció si us agrada el gust de la llimona. En el nostre cas l’hem descartada.

Tambor d'ametlla 3