Cercador

Taronja confitada amb xocolata

Clovelles de taronja amb xocolata

Horabaixa d’estiu. Cafetó a la fresca amb una lectura lleugera i divertida d’allò més: el darrer llibre d’en Pere Morey. Me’l vaig comprar tot d’una que en vaig tenir notícia. El títol és prou suggerent: “Els casos més espaterrants de l’inspector Tellini Alpesto” (llegiu-ho aviat i veureu…). I una llepolia per acabar de confitar el moment: pells de taronja confitades amb xocolata.

Darrerament agaf llibres en préstec de la biblioteca del Pont d’Inca. La setmana passada en vaig agafar dos de cuina. I un dels quals és “Chocolate”, de Larousse. D’aquí vaig treure la recepta, que vaig adaptar una mica i que ara compartiré amb vosaltres.

TARONJA CONFITADA AMB XOCOLATA

Dificultat: [rating=1]

Ingredients:

  • 3 taronges de pell gruixada sense tractar
  • 1/2 litre d’aigua
  • 250 g de sucre
  • 50 g de suc de taronja
  • 125 g de xocolata

Preparació:

Posau una olla al foc amb un poc d’aigua. Tallau els dos extrems de les taronges i feis quatre incisions a la pell de cada una amb un ganivet petit. Retirau els quatre trossos de pell de cada taronja amb molta cura a fi que conservin tota la part blanca. Feis-los bullir un minut dins l’olla. Colau-los i passau-los per aigua freda. Posau-los a degotar damunt paper absorbent.

Posau una cassola al foc amb el mig litre d’aigua, el sucre i el suc de taronja. Feis bullir el conjunt. Dividiu cada tros de pell de taronja en tires i abocau-les dins la cassola. Tapau-la i feis-les bullir a molt poc foc durant 1 h i ½. Deixau refredar les tires de pell dins l’almívar. En ser ben fredes, colau-les, deixau-les degotar una estona i posau-les després damunt una reixa fins que s’assequin completament (necessitaran tres o quatre dies, o més) i no s’aferrin a les mans.

Trossejau la xocolata i foneu-la al bany maria o dins el microones. Remenau-la bé fins que sigui homogènia i deixau-la refredar una estona. Quan vegeu que s’ha espessit i en mullar-hi una tira de pell de taronja no regalima, vol dir que té la consistència adequada. Esteneu un paper d’alumini damunt la superfície de treball. Mullau les tires de pell d’una en una dins la xocolata fins una tercera part de la seva longitud i col·locau-les damunt el paper d’alumini. Deixau-les refredar a temperatura ambient i llavors posau-les una estona dins la gelera fins que s’hagi endurit la xocolata. Aleshores ja podeu guardar-les dins un recipient de vidre en un lloc fresc i sec.