Cercador

Tatin de figues

Tatin de figues 2

Esperava les primeres figues amb ànsia i per fi n’he pogut aconseguir. De fet ja n’havia trobades la setmana passada, a Alcampo. En vaig comprar un paquetet que n’hi havia 8 o 9 i les vaig haver de tirar, no n’hi va haver ni una d’aprofitable. Eren verdes com una porrassa i no tenien gust de res (i caríssimes, per cert). No hi tornaré a comprar figues, allà. N’he trobat de molt bones, en canvi, a la fruiteria de Santa Maria i també a la Cooperativa Coanegra.

Aquestes són de coll de dama. Mel d’abella. Segons ma mare, les bordissots negres i les de  coll de dama són les millors. I se’m va acudir fer-ne un pastís tatin. Amb un poc de nata muntada per damunt, ja teniu unes postres estiuenques de primera.

TATIN  DE FIGUES

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 1 planxa de pasta fullada
  • 600 g de figues (700 si les hi posau pelades)
  • 50 g de sucre
  • 1 cullerada d’aigua

Preparació:

Netejau les figues, eliminau-ne els capolls i xapau-les per la meitat. Nosaltres les hem pelat, però si la pell no és gaire gruixada no és necessari.

Posau el sucre i l’aigua dins una paella petita i coeu-ho fins que es faci caramel. Abocau-lo tot d’una dins un motlle rodó de 20 cm de diàmetre.

Enceneu el forn a 220º.

Col·locau les mitges figues, amb la part del tall cap avall, en el fons del motlle (l’han de cobrir completament). Tallau la placa de pasta per ajustar-la a la mida del motlle i col·locau-la damunt les figues, pressionant un poc amb els dits.

En ser calent el forn, enfornau el tatin i coeu-la durant 20-25 minuts, o fins que vegeu que la pasta és ben daurada.

Treis el pastís del forn. Deixau-lo refredar 10 minuts i girau-lo. Deixau-lo refredar i serviu-lo amb un poc de nata muntada.

Tatin de figues 1