Cercador

Timbal de patata i bacallà

Timbal de patata i bacallà 2

En Pere va servir aquest plat com a entrant a un sopar que va organitzar amb un grup d’amics i va tenir molta acceptació. Per això hem pensat de publicar la recepta aquí. No trobau que queda ben vistós? Llàstima que no el pugueu tastar…

Es prepara amb bacallà dessalat, puré de patates, pebres del piquillo i una maionesa casolana. Un pebre triturat amb la salsa li dóna aquest color rosadet. Nosaltres hem confitat el bacallà amb oli d’oliva, però si voleu preparar una versió més lleugera podeu bullir-lo amb poca aigua només durant 2 minutets.

TIMBAL DE PATATA I BACALLÀ

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 350 g de llom de bacallà dessalat
  • 9 pebres del piquillo de conserva
  • 1 quilo de patates
  • 2 alls
  • oli d’oliva
  • 1 tassa de maionesa casolana
  • cebollí per decorar

Preparació:

Pelau les patates i tallau-les a trossos regulars. Bulliu-les amb un poc de sal. Passau-les pel passapuré. Afegiu-hi una cullerada d’oli d’oliva. Comprovau el punt de sal.

Pelau els alls i tallau-los a làmines fines transversalment.

Feis degotar els pebres dins un colador.

Posau una paella al foc amb oli. Sofregiu-hi els alls al mínim i, abans que prenguin color, incorporau-hi 8 pebres. Sofregiu-los durant 3 minuts i posau-los a degotar de bell nou.

Dins el mateix oli, confitau el bacallà tallat a trossos de 2 dits de gruix durant 2-3 minuts per cada costat. Degotau-lo i deixau-lo refredar.

Triturau el pebre que heu deixat sense sofregir amb la maionesa.

Tallau cada pebre de manera que us quedin dos triangles.

Eliminau la pell i les possibles espines del bacallà i feis-ne trossos amb els dits.

Per muntar cada timbal, posau una bona capa de puré dins el motlle. Premeu-lo bé amb una cullereta a fi que no hi quedi aire. Ara, col·locau quatre trossos de pebre damunt el puré, amb les puntes cap avall, com es veu a les fotografies. Distribuïu ¼ part del bacallà, sense pell ni espines, damunt els pebres. Posau dues cullerades de maionesa damunt el bacallà. Decorau el timbal amb un poc de cebollí.

Timbal de patata i bacallà 1