Cercador

Timbal de verdures amb formatge de cabra

Timbal de verdures 2

Encara hi ha carabassons i albergínies i volem aprofitar-los. Aquesta vegada, en un plat vegetarià que no té gaire complicació. Es tracta de torrar la verdura, amuntegar-la i posar-hi damunt un tros de formatge de cabra. Forn per gratinar-lo i ja està.

Es pot preparar amb unes hores d’antelació i donar-li el cop de forn mentre param taula. Trobam que, a més de bo, és vistós. Què me’n direu?

TIMBAL DE VERDURES AMB FORMATGE DE CABRA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 cebes mitjanes
  • 2 albergínies mitjanes
  • 2 carabassons mitjans
  • 2 pebres vermells
  • 4 rodanxes de formatge de cabra d’un dit de gruix per persona
  • sal

Preparació:

Netejau les albergínies i els carabassons i tallau-los en rodanxes primetes. Salau-les i posau-les a degotar dins un colador gros.

Netejau els pebres, untau-los d’oli i coeu-los al forn. En ser cuits, posau-los dins un recipient tancat. El vapor que es desprèn us facilitarà la tasca de pelar-los.

Pelau les cebes i tallau-les en rodanxes fines. Posau una planxa (llisa) al foc. En ser calenta, posau-hi un raig d’oli i col·locau-hi les tallades de ceba. Coeu-les a poc foc fins que es reblaneixin i agafin un poc de color.

Torrau ara les tallades d’albergínia i les de carabassó (afegiu un raig d’oli sempre que sigui necessari, perquè no s’aferrin).

Pelau els pebres i feis-ne trossos grossos.

Per muntar els timbals, agafau una llauna de forn, folrau-la amb paper sulfuritzat. Col·locau-hi els motlles (els motlles que hem fet servir són cilíndrics; no tenen base). Formau capes alternant les verdures i col·locau damunt cada muntet de verdura una rodanxa de formatge de cabra.

Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau la llauna i coeu els timbals durant uns 20 minuts, fins que el formatge es gratini. Treis la llauna del forn.

Ajudant-vos d’una espàtula o similar passada per davall els motlles, transportau-los d’un en un dins cada plat individual i després, amb molta cura perquè no es desmunti el timbal, llevau el motlle.