Cercador

Torrades amb foie i ceba caramel·litzada

Torrades amb foie i vi de Sauternes 2

En un dels darrers sopars d’amics ens serviren aquestes torrades. En Rafel, el nostre amic porrerenc, és membre d’una confraria de tastavins i ens va fer un monogràfic sobre el vi de Sauternes, que és ideal per acompanyar el foie.

Aquest vi francès, que és dolç i adequat per servir amb les postres, té un sabor molt característic. I té la seva història, molt curiosa, perquè es fa amb raïm afectat per un fong anomenat botrytis cinerea. Tenia curiositat i vaig cercar imatges per Internet dels raïms amb el fong en qüestió i la veritat és que no tenen un aspecte gaire agradable. Però el vi que se’n treu és molt apreciat i no precisament barat. I un dia és un dia, o no?

TORRADES AMB FOIE I CEBA CARAMEL·LITZADA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 4 persones:

  • 8 tallades petites de foie d’ànnera
  • farina per arrebossar el foie
  • 8 llesquetes de pa de llavors (o el que us agradi)
  • sal Maldon

De la ceba caramel·litzada:

  • 1/2 quilo de cebes
  • 30 g de mantega
  • 35 g de sucre
  • 50 g de vi blanc

Preparació:

Pelau les cebes i tallau-les a la juliana fina. Abocau-les dins una paella petita amb la mantega i feis-les coure al mínim i tapades fins que s’hagin reblanit bastant. Afegiu-hi ara el vi i i el sucre i continuau la cocció amb la paella destapada i a foc més alegre fins que s’evapori el líquid i la ceba comenci a prendre color i caramel·litzar-se. Retirau-la del foc i reservau-la.

Passau les tallades de foie per farina i eliminau-ne la sobrera (només n’ha de quedar una capa molt fina).

Torrau les llesquetes de pa per les dues cares i col·locau-les dins la safata on servireu les torrades. Posau una culleradeta de ceba caramel·litzada damunt cada llesca.

Posau una paella antiadherent al foc sense res. Quan s’hagi escalfat, posau-hi les tallades de foie i donau-los la volta al cap de pocs segons: tot d’una que tenen un poc de color (aquesta operació és delicada i cal fer-la amb molta cura perquè no s’espenyin els trossos). Coeu-les uns quants segons més per l’altre costat i posau-les totd’una damunt les torrades. Posau un poc de sal Maldon damunt cada tros de foie i serviu les torrades immediatament, perquè fredes perden molt.

Torrades amb foie i vi de Sauternes 1