Cercador

Trempó

Trempó

No, no és que vulguem prendre-us el pèl, no. Ja sabem que per aquí tothom sap fer un trempó. Però com que hi ha gent que ens consulta des d’altres llocs i altres països, no volíem perdre l’oportunitat de donar-los a conèixer la nostra amanida nacional. Abans que ens passi l’estiu inexorablement, volem retre un petit homenatge al nostre trempó.

Tots els mallorquins sabeu que els ingredients bàsics són la tomàtiga, el pebre i la ceba, amanits amb sal i oli d’oliva. A partir d’aquí, la imaginació de cadascú crea la seva pròpia versió, si el que es vol és completar-lo amb altres ingredients.

Per a nosaltres l’essencial d’un bon trempó són les tomàtigues. Amb les de cor de bou ens sembla exquisit, sense menystenir altres varietats. Però sobretot evitam aquestes tomàtigues tan uniformes, tan rodones, tan precioses i tan insípides que venen en molts supermercats i grans superfícies. Si no tenim bones tomàtigues, no feim trempó. I no és tan fàcil trobar-ne, ni a ple estiu.

Ah, el padrí Aleix hi posava trossos de poma i d’albercoc. Quins records… aquelles tomàtigues acabades de collir, amb aquella oloreta…

TREMPÓ

Dificultat: [rating=1]

 

Ingredients:

  • 4 tomàtigues grosses, bones i madures
  • 2 pebres verds mallorquins
  • 1 ceba mitjana
  • sal
  • oli d’oliva verge

Preparació:

Rentau les tomàtigues i els pebres. Pelau la ceba. Tallau aquests ingredients i posau-los dins un bol. Trempau-los amb sal i oli d’oliva i remenau bé perquè prengui el gust.

Nota:

A l’hora de tallar les hortalisses, n’hi ha que els agraden els trossos molt petits, i d’altres, com nosaltres, prefereixen tallar-los com veis a la fotografia. També n’hi ha que pelen la tomàtiga. Tot va a gusts.

Podeu afegir-hi tonyina de llauna, fonoll marí, poma, pera, albercoc, tàperes, cogombre envinagrat… Si el mesclau amb ciurons bullits amb un ou, ja teniu un plat únic bo, barat i complet.