Cercador

Triangles d’espinacs i formatge

Triangles d'espinacs i formtage

Diumenge passat em va tocar preparar els entrants per al dinar familiar a Manacor. El dia anterior havia provat de fer pasta de fulls (un repte crec que puc dir superat; em pensava que era més difícil) i en tenia dins la gelera. Es va estrevenir que també circulaven per allà uns espinacs, pobrets, abandonats  a la seva sort. I tot d’una se’m va encendre el llum: pastissets de fulls farcits d’espinacs! I com que també tenia formatge feta, la cosa era rodona. Estava salvada: podia improvisar els entrants sense haver de sortir a comprar, que de bon matí em fa una peresa…

TRIANGLES D’ESPINACS I FORMATGE

Dificultat: [rating=3]

 

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 làmines de pasta de fulls estirada (pot ser congelada)
  • ½ quilo d’espinacs
  • 1 cullerada d’oli d’oliva (i un poc més per untar els pastissets)
  • 1 cullerada rasa de farina (i un poc més per enfarinar la superfície de treball)
  • 100 g de llet
  • 150 g de formatge feta (o similar)
  • sal
  • pebre bo
  • nou moscada ratllada

Preparació:

Posau una olla al foc amb 1 l d’aigua. En bullir, abocau-hi els espinacs (prèviament rentants). Comptau 1 minut a partir del moment que l’aigua torni a arrencar el bull i apagau el foc. Colau els espinacs i espremeu-los perquè amollin tota l’aigua possible. Tallucau-los.

Posau una paella al foc amb la cullerada d’oli. En ser calent, abocau-hi els espinacs, salpebrau-los (molt poqueta sal, perquè el formatge feta és prou salat!). Remenau perquè s’escalfin. Abocau-hi la cullerada de farina a través d’un colador fi i remenau el conjunt fins que s’hagi integrat i no es vegi. Incorporau-hi ara la llet i remenau fins que s’espesseixi el conjunt. Retirau la paella del foc i abocau la pasta d’espinacs dins un plat. Incorporau-hi la nou moscada i remenau perquè es distribueixi bé. Deixau refredar una estona la preparació.

Quan sigui tèbia, incorporau-hi el formatge feta a daus petits.

Preparau un recipient petit amb aigua per banyar-vos-hi els dits. Folrau una llauna amb paper sulfuritzat.

Enfarinau la superfície de treball i col·locau-hi les dues làmines de pasta de fulls. Dividiu cada làmina en 4 quadrats ajudant-vos d’un ganivet que no sigui de serra. Posau una cullerada de pasta d’espinacs enmig de cada quadrat, doblegau un dels extrems sobre l’extrem oposat de manera que us quedi un triangle. Segellau les voreres amb els dits un poc banyats d’aigua. Seguiu el mateix procediment per als altres pastissets. Procurau que quedin plens de farciment, però no en poseu massa perquè serien mals de segellar si en queda per damunt les voreres. A mesura que els teniu llests, col·locau-los damunt la llauna.

Enceneu el forn a 220º. Untau la superfície dels pastissets amb oli d’oliva ajudant-vos d’un pinzell de cuina.

En ser calent el forn, enfornau-los i coeu-los durant aproximadament 20 minuts, o fins que la superfície sigui ben daurada.

Podeu servir-los freds o tebis.