Cercador

Truita d’espàrrecs

Truita d'espàrrecs 1
Aquests darrers dies veig gent pels marges cercant espàrrecs, i diuen que enguany n’hi ha molts. Divendres me’n varen regalar dos manats ben generosos. Trob que els espàrrecs fan olor de primavera acabada d’inaugurar. I em va fer il·lusió dedicar-ne un a una simple truita, que és la que us presentam aquí. L’altre l’aprofitaré per fer croquetes. Ja us passaré la recepta.

TRUITA D’ESPÀRRECS

Dificultat: [rating=1]

Ingredients per a 4 persones:

  • 300 g d’espàrrecs de marge (silvestres)
  • 200 g de patates
  • 200 de bessons de fava
  • 2 grells (cebes tendres)
  • 8 ous
  • sal
  • oli d’oliva

Preparació:

Posau una olla al foc amb aigua. Eliminau la part llenyosa de la base dels espàrrecs. Rentau-los i tallau-los a trossets d’1 cm de llarg. En bullir l’aigua, abocau-hi els espàrrecs i feis-los bullir durant 2 minuts. Colau-los i deixau-los degotar dins un colador.

Eliminau la capa més exterior dels grells, rentau-los i tallau-los en rodanxes finetes.

Pelau i rentau les patates i tallau-les a daus petits. Sofregiu-les en oli d’oliva. En ser cuites, treis-les de la paella i posau-les damunt paper absorbent. Dins el mateix oli, sofregiu els bessons de fava. Quan siguin mig cuits, afegiu-hi els espàrrecs i el grell. En ser cuites les verdures, apartau la paella del foc, treis les verdures i posau-les a degotar damunt paper absorbent.

Bateu els ous dins un bol. Quan estiguin ben batuts, abocau-hi les patates i les verdures. Afegiu-hi sal al vostre gust. Tornau a posar la paella al foc, però deixau-hi només l’oli imprescindible perquè la truita no s’aferri. En ser calent l’oli abocau-hi la mescla d’ous i verdura. Al principi, remenau un poc amb una cullera de fusta. Després, abaixau un poc el foc perquè es faci per dedins i sacsejau una mica la paella de tant en tant per assegurar-vos que no s’aferri. Quan cregueu que ja és cuita d’una banda, girau-la ajudant-vos d’un plat i coeu-la per l’altra banda.

Truita d'espàrrecs 2