Cercador

Truita d’espinacs i julivert

Truita d'espinacs i julivert 2

La idea de fer aquest plat em va venir d’una frittata italiana que vaig menjar no fa gaire. En realitat el sabor és molt similar, per no dir el mateix. Sembla que els italians fan servir un procediment una mica diferent del de les nostres truites, perquè una part de la cocció és amb la paella al foc i l’altra, dins el forn. El toc del formatge li dóna un caràcter especial. En qualsevol cas, aquí teniu un plat ràpid, fàcil i barat. Dedicat als que ens demanau plats vegetarians, que no sou pocs, i també als cuiners novells.

TRUITA D’ESPINACS I JULIVERT

Dificultat: [rating=1]

 

Ingredients per a 4 persones:

  • 6 ous
  • 1 manat d’espinacs
  • ½ manat de julivert
  • 1 manat de grells
  • 50 g de formatge parmesà ratllat
  • sal
  • pebre bo
  • oli d’oliva

Preparació:

Netejau els espinacs i trinxau-los. Posau una olla al foc amb dos dits d’aigua. En bullir, abocau-hi els espinacs. Feis-los bullir dos minuts, apagau el foc i tapau l’olla.

Netejau el julivert i tallucau-lo.

Netejau els grells i tallau-los a rodanxes primetes.

Colau els espinacs i espremeu-los amb les mans per eliminar tota l’aigua possible.

Posau una paella d’uns 2o cm de diàmetre al foc amb un poc d’oli. En ser calent, abocau-hi els grells, salpebrau-los i sofregiu-los fins que es reblaneixin. Incorporau-hi els espinacs i el julivert i coeu-los durant dos minuts.

Mentrestant, bateu els ous amb un poc de sal i afegiu-hi el formatge ratllat i les verdures sofregides. Remenau bé el conjunt i comprovau el punt de sal.

Netejau la paella que heu fer servir, eixugau-la bé i posau-la al foc amb una mica d’oli d’oliva. En ser calent, abocau-hi la preparació i coeu-la. Al principi, remenau un poc amb una cullera de fusta, però quan vegeu que comença a prendre’s, no la remeneu més. Abaixau el foc i sacsau la paella de tant en tant per evitar que la truita s’aferri. Quan sigui cuita de la part de baix, girau-la ajudant-vos d’un plat i acabau de coure-la per l’altre costat.