Cercador

Vacherins

Pastissets-de-merenga-i-nata-2

Són unes postres delicades, només per a llépols reconsagrats, d’allò que no saps què menges, semblants al conegut pastís anomenat pàvlova, creat en honor de la famosíssima ballarina Anna Pàvlova (si us interessa el trobareu també en aquest blog).

És un contrast de textures deliciós: la merenga, seca i cruixent, amb la nata, tan cremosa. I llavors el punt d’acidesa dels fruits vermells… Quant tot això es mescla dins la boca la sensació és… Si provau de fer-ne, ja ens ho explicareu…

VACHERINS

Dificultat: [rating=4]

Ingredients per a 6 persones:

  • 170 g de blanc d’ou (aprox. 170 g) a temperatura ambient
  • 100 g de sucre
  • 100 g de sucre en pols (i un poc més per decorar)
  • 5 gotes de vinagre
  • sal
  • 250 g de nata per muntar
  • 50 g de sucre per a la nata
  • fruites vermelles per decorar (gerds, maduixes, groselles…)

Preparació:

Enceneu el forn a 90º.

Folrau una llauna de forn amb paper sulfuritzat. Marcau-hi cercles de 6-7 cm de diàmetre. Girau el paper de manera que el dibuix fet quedi a la part de baix.

Posau els blancs d’ou dins un bol amb un pessic de sal i el vinagre. Començau a pujar-los amb la batedora elèctrica de barnilles, primer a velocitat baixa i llavors, anau apujant-la a mesura que la mescla es fa més ferma. Quan la merenga ja comenci a ser consistent, afegiu-hi els dos sucres de mica en mica sense aturar-vos de batre la mescla.

Quan la merenga sigui molt ferma (que faci puntes), posau-la en una màniga de pastisseria de boca arrissada. Guiant-vos pels cercles marcats, formau cassoletes de merenga de base rodona: feis una espiral que ompli el fons, llavors aixecau les voreres amb una altra passada (o dues). Us ha de quedar un recipient que llavors, un cop cuit i fred, farcireu de nata muntada.

Quan tengueu les cassoletes enllestides, enfornau la llauna i manteniu-la dins el forn a 90º durant dures hores sense obrir el forn. Passades les dues hores, apagau el forn, però no en tragueu la llauna. Deixau refredar la merenga lentament (així evitaue canvis bruscos de temperatura).

Quan les merengues siguin ben fredes, treis-les del forn i posau-les dins el recipient on les servireu.

Poc abans de servir-les, muntau la nata. Quan estigui quasi muntada afegiu-hi el sucre per tandes fins que l’hagueu incorporat tot.

Farciu les cassoletes de merenga amb la nata. Decorau-les amb les fruites vermelles que heu escollit i ensalgau-les de sucre en pols. Treis-les a taula immediatament.

Pastissets-de-merenga-i-nata-3