Cercador

Coca de congret

Congret-2

El mes d’agost se’m va espatllar la porta del forn i la reparació havia de costar tant que no valia la pena. Pensant-ho bé, després de vint anys, i amb la matadura que li havia donat, estava més que amortitzat. Mentre em pensava quin em convenia més i cercava models de la mateixa marca que l’antic (perquè n’estava molt satisfeta), han passat setmanes. Així que m’he passat mig estiu com un ferrer sense carbó.

Però per fi em vaig decidir i dijous me’l varen instal·lar. Em moria de ganes d’estrenar-lo i alhora em feia una certa por. Adaptar-se a un forn nou demana temps, perquè (com dic sempre) cada un és un món.  Per això vaig decidir fer una primera prova amb una coca tan senzilla com  aquesta. Aquí veis el resultat.Trob que ha passat la primera prova amb èxit.

COCA DE CONGRET

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8-10 persones:

  • 6 ous
  • 150 g de farina (i un poc més per empolvorar el motlle)
  • 200 g de sucre
  • un pessic de sal
  • mantega o saïm per untar el motlle
  • sucre en pols per ensalgar-la un cop cuita

Preparació:

Untau un motlle rodó de 23-24 cm de diàmetre amb mantega o saïm i empolvorau-lo de farina.

Separau els blancs dels vermells. Bateu els blancs amb el pessic de sal emprant la batedora elèctrica de barnilles. Quan comencin a tenir consistència, afegiu-hi per tandes la meitat del sucre. Bateu-los fins aconseguir una merenga molt ferma.

Enceneu el forn a 170º.

Bateu ara els vermells amb l’altra meitat del sucre fins que blanquegin. Incorporau-hi la farina a través d’un colador fi (amb una cullera o similar, no amb les barnilles). Afegiu-hi la merenga i incorporau-la a la preparació amb moviments lents, de dalt a baix, que permetin l’entrada d’aire. Quan la mescla sigui homogènia, abocau-la dins el motlle. Allisau la superfície amb una espàtula i enfornau la coca. Coeu-la durant 30-35 minuts. Comprovau que és cuita punxant el centre amb un escuradents: n’ha de sortir eixut.

Treis el motlle del forn, pegau-li un parell de cops contra el marbre i deixau-l refredar. Quan la coca sigui tèbia, desemmotllau-la.

Ensalgau-la de sucre amb pols en el moment de servir-la.

Congret-1