Cercador

Coca de nata

Coca de nata 2

Record que quan era petita ma mare m’enviava a comprar llet quasi cada dia. En arribar a casa abocava el contingut de la lletera dins una olla i l’havia de bullir. No et moguis de devora el fogó, que et fugirà i n’hi haurà per tot, em deia ella. I més d’una vegada vaig haver de sentir “ja t’ho deia, que et vessaria si badaves”. Un cop bullida, la deixàvem refredar i es formava un tel ben espès a la superfície, que recollíem i guardàvem dins la gelera. Al cap de dos o tres dies en teníem una tassa plena i fèiem una coca. Ara tot és diferent: compram la llet pasteuritzada i no és fàcil aconseguir tel, però hem provat de fer la coca amb nata líquida i el resultat no ens ha decebut. Aquí la teniu, en una versió alleugerida.

COCA DE NATA

Dificultat: [rating=2]

Ingredients per a 8 persones:

  • 130 g de nata líquida
  • 50 g d’oli d’oliva
  • 200 g de sucre
  • 3 ous
  • 1 paquet de llevat artificial (Canario o Royal)
  • 200 g de farina (i un poc més per empolvorar el motlle)
  • mantega per untar el motlle
  • sucre en pols per ensalgar-la

Preparació:

Untau un motlle de 26 cm de diàmetre amb mantega. Empolvorau-lo amb farina.

Separau els blancs dels vermells. Pujau els blancs. Quan tenguin una certa consistència, afegiu-hi la meitat del sucre per tandes fins que siguin ben ferms.

Pujau els vermells amb la resta de sucre fins que siguin escumosos.

Enceneu el forn a 180º.

Mesclau la nata amb l’oli. Afegiu-hi els vermells pujats; després, la farina i el llevat artificial a través d’un colador fi. Incorporau-hi els blancs pujats i remenau la mescla amb moviments suaus de dalt a baix fins que sigui homogènia. Abocau-la dins el motlle.

En ser calent el forn, enfornau la coca i abaixau tot d’una la temperatura a 170º.

Serà cuita en 40 minuts, aproximadament. Comprovau-ho punxant-ne el centre amb un escuradents, que n’ha de sortir eixut.

Treis-la del forn, deixau-la refredar durant 10 minuts, desemmotllau-la i ensalgau-la de sucre en pols.

Coca de nata 1