Cercador

Coca de torró de pisos

Coca de torró 2

La base d’aquesta coca són les coques de torró mallorquines de tota la vida. En aquesta ocasió, però, hem volgut preparar-les d’una altra manera. Així que hem fet la pasta d’ametla crua, típica d’aquestes coques, hi hem afegit un poc de carabassat i n’hem muntat capes intercalant-hi neules.

Un advertiment per als que vulgueu animar-vos a fer-ne: picau l’ametla més fina que nosaltres, perquè és més fàcil de lligar. Amb aquesta recepta participam a la convocatòria de desembre de la recepta del 15.

COCA DE TORRÓ DE PISOS

Dificultat: [rating=3]

Ingredients:

  • 500 g d’ametlles mallorquines crues mòltes
  • 400 g de sucre
  • 1 ou petit
  • 4 neules (pa d’hòstia)
  • la pell d’una llimona ratllada
  • suc de ½ taronja
  • 80 g de carabassat de colors

Preparació:

Picau el carabassat molt fi.

Agafau una neula i pintau-la amb suc de taronja ajudant-vos d’un pinzell. Quan s’hagi humitejat, ajudant-vos d’un “tallapastes” de 12 cm de diàmetre tallau-la pressionant amb les mans. No retireu el motlle, perquè us servirà per donar forma a la coca.

Mesclau l’ametla amb la resta d’ingredients menys el suc de taronja. Us ha de quedar una pasta que lligui quan heu mesclat tots els ingredients amb les mans. Si veis que no lliga, afegiu-hi suc de taronja, però a culleradetes, només el necessari per lligar la pasta d’ametla. Tot d’una que vegeu que lliga, no n’hi poseu més.

Distribuïu ¼ de la pasta d’ametla damunt la neula del motlle, que serà la base de la coca de torró, prement perquè no quedin buits i allisant la superfície perquè quedi nivellada. Ara, col·locau-hi un altre cercle de neula banyat en suc de taronja (tallau-lo igual que l’anterior). Repetiu l’operació fins acabar amb una neula amarada de suc de taronja. Deixau reposar la coca un parell de dies abans de treure el “tallapastes” per desemmotllar-la.

A l’hora de servir-la, podeu decorar-la amb unes tires de carabassat. És molt bona acompanyada d’un tall de coca bamba.

Coca de torró 1